Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Dieta japonezului laureat cu premiul Nobel: Garantează scăderea în greutate

Dieta japonezului laureat cu premiul Nobel: Garantează scăderea în greutate

<1 minut de citit Publicat la 12:32 15 Mai 2018 Modificat la 12:32 15 Mai 2018

Yoshinori Ohsumi, cercetător japonez specializat în biologie celulară, a descoperit un principiu al mâncatului care promite scăderea în greutate şi regenerarea celulară.


A fost atât de inovatoare, încât Ohsumi a fost laureat al Premiului Nobel pentru Fiziologie şi Medicină în 2016, scrie Brightside.me. Când creştem perioada în care resimţim senzaţia de foame, celulele reciclează tot ce este vechi şi inutil şi reîntineresc. Acest proces se numeşte autofagie. Dacă până acum se credea că mâncatul puţin şi des duce la încetinirea acumulării de grăsimi în organism, cercetătorul japonez contrazice această teorie. Perioada în care mâncăm se numeşte fereastră alimentară. Conform cercetărilor efectuate în 2017, cei care mănâncă între orele 8.00 şi 20.00 sunt mai predispuşi la probleme de sănătate decât cei care mănâncă între orele 8.00 şi 14.00. Când fereastra de dietă este mai restrânsă, riscul de a dezvolta diabet , anemie sau obezitate este mai mic.

Cum să vă construiţi programul: Luaţi micul dejun la 30-60 de minute după trezire. Începeţi lucrul la 2-3 ore după trezire. Mănâncă mai consistent la micul dejun decât la prânz . Reduceţi fereastra alimentară la 6-8 ore, fără a schimba numărul de calorii, scrie Adevărul.


Citeste mai mult: adev.ro/p8pghm

Etichete: dieta
Citește mai multe din Viață sănătoasă
» Citește mai multe din Viață sănătoasă
TOP articole