Antena 3 CNN Actualitate Dieta care face furori pe internet. Are şase faze şi rezultatele apar încă din prima săptămână

Dieta care face furori pe internet. Are şase faze şi rezultatele apar încă din prima săptămână

Georgiana Adam
2 minute de citit Publicat la 14:00 14 Ian 2024 Modificat la 14:00 14 Ian 2024

Dieta Cambridge a fost creată de biochimistul dr. Alan Howard, care activa în cadrul Laboratorului de nutriție Dunn al celebrei Universități Cambridge.

Împreună cu partenerul său, dr. Ian McLean-Baird, dr. Howard și-a propus să găsească "dieta perfectă", care să ajute oamenii să scape de kilogramelor în plus.

Ideea dietei Cambridge este un consum între 400 şi 1.500 de calorii pe zi, în funcţie de greutatea actuală.

Mesele şi cantitatea de alimente consumate trebuie să fie cu atât mai mici, cu cât se doreşte pierderea mai multor kilograme. 

Dieta Cambridge presupune ca o mare parte din alimente să fie consumată sub formă lichidă - shake-uri, supe, băuturi proteice sau batoane cu fibre.

Există şase modalităţi prin care poţi slăbi cu dieta Cambridge. În funcţie de situaţia particulară a fiecărei persoane în parte, se va alege o fază a dietei.

Cele şase faze ale dietei Cambridge

Faza 1 (1-12 săptămâni)

În faza 1 a dietei Cambridge se consumă trei sau patru produse proteice pe zi şi 200 ml de lapte degresat. Caloriile permise în prima fază a dietei Cambridge variază între 415 şi 615 în fiecare zi. Aceasta este cumva şi etapa de atac, în care este declanșat procesul de slăbire și în care obține cea mai mare pierdere în greutate.

Faza a 2-a (cel puțin o săptămâna)

În faza a doua a dietei Cambridge se consumă trei produse proteice, plus lapte degresat și legume crude sau preparate dietetic. În această perioadă este permis consumul a 810 calorii pe zi.

Faza a 3-a (2 săptămâni)

În faza a treia a dietei Cambridge, se consumă 2 produse proteice, lapte degresat, mic dejun echilibrat la alegere și salate la prânz și cină. În această etapă este permis consumul a 1.000 de calorii în fiecare zi.

Faza a 4-a (fără limită de timp)

În cea de-a patra etapă a dietei Cambridge, se consumă 2 produse proteice. De asemenea, încep să-și intre în drepturi preparatele obișnuite, care însă trebuie să fie în varianta hipocalorică. Poți rămâne în această faza oricât de mult îți dorești, până atingi greutatea ideală, dar nu poți consumă mai mult de 1200 de calorii în fiecare zi.

Faza a 5-a (fără limită de timp)

Se consumă un produs proteic, mic dejun, prânz, cină și o gustare la alegere. Pragul caloric e mai mare. În această fază, dieta Cambridge permite un consum de 1500 de calorii pe zi.

Faza a 6-a (faza de menținere)

Odată ce ai ajuns la greutatea dorită, vei începe să-ți planifici un meniu echilibrat, care să includă toate grupele alimentare, inclusiv carbohidrații. Este o etapă foarte importantă, în care trebuie să ai grijă să mănânci sănătos și să nu faci excese, pentru a evita efectul yo-yo, scrie eva.ro

Reguli pe care să le respecţi pentru ca dieta Cambridge să funcţioneze

Pentru ca dieta Cambridge să de-a rezultate, este nevoie să bei mai multă apă. 60% din consumul zilnic de apă provine din alimentele pe care le mănânci, prin urmare atunci când mănânci mai puţin în fiecare zi, trebuie să bei şi mai multă apă.

Specialiştii dietei Cambridge recomandă un consum de 2,25 litri de apă, însă ce care au încercat planul de slăbit sunt de părere că au nevoie de aproape 3 litri de apă pe zi.

Dormitul nu trebuie nici el neglijat în timpul dietei Cambridge. Este necesar să dormi suficient şi să te culci cât mai devreme, mai ales în primele săptămâni în care urmezi acest regim.

Mai mult decât atât, consumul de ceaiuri din plante şi fructe este permis în timpul dietei Cambridge. Ceaiul de mentă, de pildă, poate combate unele posibile efecte secundare ale dietei Cambridge, precum constipaţia.

Totodată, sunt recomandate verdeţurile şi legume precum, spanac, salată verde, kale, castraveţi sau ridichi.

Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole