Antena 3 CNN Life Sănătate DIETĂ. De ce nu trebuie să renunţăm la pâine nici în curele de slăbire

DIETĂ. De ce nu trebuie să renunţăm la pâine nici în curele de slăbire

<1 minut de citit Publicat la 11:52 04 Noi 2018 Modificat la 11:52 04 Noi 2018

DIETĂ. Medicul Gabriela Stan, medic specialist de diabet, nutriţie şi boli metabolice, dă detalii despre ce fel de şi câtă pâine ar trebuie să consumăm.

DIETĂ. „O dietă echilibrată trebuie să conţină 50-55% carbohidraţi – legume, fructe, cereale integrale. Pâinea, şi mai ales cea obţinută prin măcinarea boabelor de cereale integrale, ar trebui să fie esenţială în alimentaţia zilnică şi acum datorită aportului crescut de vitamine: B1, B3 şi B9, fier, zinc, magneziu, fibre alimentare şi antioxidanţi care scad riscul apariţiei diabetului zaharat tip 2, a obezităţii şi a bolilor cardiovasculare. Fibrele alimentare previn apariţia constipaţiei, au efect probiotic şi scad riscul de cancer colorectal“.

DIETĂ. Intoleranţa la gluten, singura restricţie. „După opinia mea, singura restricţie a consumului de pâine obţinută din cereale integrale ar fi populaţia care are intoleranţă la gluten“, adaugă medicul, potrivit adevarul.ro.

Etichete: dieta pâine
Citește mai multe din Sănătate
» Citește mai multe din Sănătate
TOP articole