Antena 3 CNN Life Culinar DIETĂ. Adevărul despre alimentele cu grăsime, explicat de doctorul Mencinicopschi

DIETĂ. Adevărul despre alimentele cu grăsime, explicat de doctorul Mencinicopschi

<1 minut de citit Publicat la 17:55 28 Sep 2019 Modificat la 17:55 28 Sep 2019

DIETA. Ni s-a spus dintotdeauna că alimentele grase, cu grăsimi de origine animală, trebuie evitate pentru că riscăm să ne îmbolnăvim de boli cardiovasculare sau cerebrovasculare. Se pare că realitatea este alta. De fapt, carbohidraţii rafinaţi și zaharurile sunt cele care ne îmbolnăvesc, nu grăsimile de origine animală.

„Majoritatea medicilor spun: „Nu mâncaţi alimente grase cu grăsimi de origine animală pentru că acestea conţin acizi graşi saturaţi şi vă veţi îmbolnăvi de boli cardiovasculare sau cerebrovasculare”. Este fals! Este o teorie care nu a fost niciodată verificată şi începută de prin anii 1950. Cercetările moderne au arătat că, din contră, ceea ce te îmbolnăveşte sunt zaharurile, carbohidraţii rafinaţi şi nu grăsimile de origine animală saturate, cum este grăsimea din lapte – untul – , cum sunt brânzeturile, slănina, grăsimile din carnea grasă de pasăre, porc, vită. Toate acestea s-au dovedit a fi chiar cardio-protectoare şi cu un efect împotriva apariţiei bolilor cu degenerescenţă, cum sunt Alzheimer sau Parkinson”, explică profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi, pentru Viva.

Citește mai multe din Culinar
» Citește mai multe din Culinar
TOP articole