Antena 3 CNN Actualitate Diana Șoșoacă, sancționată pentru scandalul cu botniță și sac negru din Parlamentul European: pierde bani și nu mai are voie în plen

Diana Șoșoacă, sancționată pentru scandalul cu botniță și sac negru din Parlamentul European: pierde bani și nu mai are voie în plen

de Cătălina Mănoiu    |    Adrian Iclozan    |   

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a anunțat, marți, în plenul acestui for legislativ, sancțiunea la adresa europarlamentarului român Diana Șoșoacă, după incidentul din iulie, când aceasta din urmă a apărut cu botniță în sala de plen, a agitat o icoană și un sac negru și a acuzat autoritățile de la Bruxelles că au ucis "zeci de mii de români" în timpul pandemiei de COVID.

Ea a fost ulterior evacuată din sală, declarând, cu această ocazie, că "aici, la Bruxelles, este Casa Satanei".

Pentru "reprezentația" de atunci, Șoșoacă s-a ales cu indemnizația tăiată pe șapte zile. De asemenea, ea are interzis în plen vreme de șapte zile, începând de astăzi.

Sancțiunea a fost semnalată și de eurodeputatul român Siegfried Mureșan, pe contul său de Facebook.

"Diana Șoșoacă, penalizată în Parlamentul European!

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, tocmai a anunțat penalizarea Dianei Șoșoacă pentru comportamentul inadecvat din ședința plenară din luna iulie, când a perturbat în mod repetat reuniunea Parlamentului.

Diana Șoșoacă, penalizată în Parlamentul European Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, tocmai a anunțat...

Publicată de Siegfried Muresan pe Marţi, 8 octombrie 2024

Penalitatea constă în suspendarea participării la sesiunea plenară a Parlamentului European pentru 7 zile și suspendarea indemnizației zilnice tot pentru 7 zile.

În Parlamentul European, dacă încalci regulile și te faci de râs, vei fi întotdeauna sancționat", a conchis  eurodeputatul român.

Ce a făcut Șoșoacă pe 18 iulie, în Parlamentul European

Presa națională și internațională a consemnat că, pe 18 iulie anul curent, Diana Șoșoacă, proaspăt aleasă europarlamentar, a provocat un scandal de proporții în forul legislativ european.

Ea a întrerupt-o în mod repetat pe reprezentanta grupului Renew, strigând „Noi credem în Dumnezeu”.

La a treia întrerupere, președinta forului, Roberta Metsola ordonat evacuarea Dianei Șoșoacă.

Europarlamentarul SOS România a continuat să strige „Am dreptul să vorbesc!”, la care Metsola i-a replicat „Cred că ați vorbit destul” și le-a cerut oamenilor de ordine să o scoată din sală.

Pe hol, Șoșoacă a continuat scandalul.

„Ursula (von der Leyen, șefa Comisiei Europene, n.r.) a ucis oameni în timpul pandemiei. Acesta este un sac în care au fost puși și îngropați 75.000 de români. Aceasta este realitatea. Au ucis oameni în timpul pandemiei. COVID nu a existat niciodată, niciodată. Sunt avocat și știu ce spun. Au ucis oameni”, a acuzat ea.

Ulterior, forul parlamentar a emis un comunicat în care a explicat decizia de evacuare din plen a Dianei Șoșoacă.

„Conform articolului 182 din Regulamentul de procedură al Parlamentului European, europarlamentarul Diana Iovanovici Șoșoacă a fost escortată afară din Cameră după ce a strigat și a întrerupt de trei ori dezbaterea în plen.

Articolul 182 din Regulamentul de procedură privind 'Măsurile imediate' prevede că:

  • Președintele va cere unui deputat care încalcă standardele de conduită definite în Regulamentul 10 (3) sau (4) să se conformeze.
  • Dacă încălcarea este repetată, Președintele va cere deputatului să se conformeze a doua oară, iar acest fapt va fi consemnat în procesul-verbal.
  • Dacă încălcarea continuă, sau dacă se comite o altă încălcare, deputatului i se poate refuza dreptul de a vorbi și poate fi exclus din Cameră de către Președinte pentru restul ședinței",

a precizat instituția menționată.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile