Antena 3 CNN Politică Șoșoacă, Simion, Târziu și Rădoi, amendați cu 15.000 de lei fiecare pentru participarea la proteste

Șoșoacă, Simion, Târziu și Rădoi, amendați cu 15.000 de lei fiecare pentru participarea la proteste

Diana Șoșoacă și liderii AUR, Claudiu Târziu, George Simion, dar și șeful sindicatului de la metrou, Ion Rădoi, au fost amendați pentru participarea la proteste cu câte 15.000 de lei fiecare.

de Laura Dinu    |   

Aceste sume mari vin din cauza faptului că cei menționați sunt considerați organizatorii acestor proteste. 

Rămâne de văzut dacă cei patru vor contesta amenzile sau vor alege să le plătească.

”Acest prefect a făcut acuzații grave împotriva AUR, că suntem organizatorii protestelor”

George Simion și Claudiu Târziu au declarat, zilele trecute, că nu ei au organizat protestele, însă le susțin și participă la ele pentru a fi respectate drepturile cetățenești. 

”Avem probleme cu prefectul din București care a fost numit politic și acest prefect a făcut acuzații grave împotriva AUR, că suntem organizatorii protestelor. Așa că ministrul care este deasupra prefecților trebuie să dea explicații pentru prefecți”, declara, miercuri, George Simion. 

Pe de altă parte, liderul AUR promite că protestele nu vor înceta.

”Protestele nu trebuie și nu vor înceta. Totodată, protestele nu trebuie politizate, protestele aparțin tuturor românilor şi merg până la capăt, până când aceste măsuri aberante, care nu au nicio legătură cu logica, vor fi oprite. Denigrările influencerilor, denigrările celor care ar trebui să modeleze felul în care românii gândesc, nu vor avea efect. Continuăm atitudinea critică față de măsurile ineficiente, cerem guvernului retragerea măsurilor aberante. Lăsați agenții economici deschiși, lăsați sălile de sport deschise, lăsați școlile deschise!

Nu trebuie să vă descurajați de faptul că unii vă numesc săraci și analfabeți!”

Proteste cu manele, petarde şi bătăi în marile oraşe

Protestele au continuat, miercuri, în mai multe oraşe din ţară. Mii de oameni au ieşit pe străzi şi şi-au strigat nemulţumirile. Protestatarii au cerut la unison guvernanţilor să scoată restricţiile după un an de pandemie. Cum era de aşteptat, de la manifestaţii nu au lipsit nici incidentele.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Obțin Marine le Pen și Jordan Bardella majoritatea absolută?