Antena 3 CNN Actualitate Justiție Dezvăluiri ireale despre judecătorul Ion Tudoran | Circ la Poliţie cu legitimaţia de judecător pentru a-şi salva fiul

Dezvăluiri ireale despre judecătorul Ion Tudoran | Circ la Poliţie cu legitimaţia de judecător pentru a-şi salva fiul

Georgiana Adam
2 minute de citit Publicat la 14:12 05 Feb 2022 Modificat la 14:12 05 Feb 2022

Totul s-ar fi întâmplat în anul 2016, atunci când fiul judecătorului Ion Tudoran, Tudor-Ion Tudoran, a provocat un accident soldat doar cu pagube materiale, însă şi-a sunat tatăl pentru a interveni pe lângă poliţişti.

Potrivit lumeapolitica.ro, pe 23 mai 2016, Tudor Tudoran se afla la volanul unui autoturism Jeep înmatriculat în SUA, pe numele unui bărbat pe nume Chunchien Lin. La intersecţia străzilor Mareşal Averescu şi Turda, fiul judecătorului a intrat în plin într-o maşină staţionată pe prima bandă şi care aparţiunea Aviaţiei Utilitare.

Iniţial, Tudor Tudoran şi-a recunoscut vina şi a fost de acord să încheie o înţelegere amiabilă, însă şi-a sunat tatăl, iar acesta din urmă l-a însoţit la secţia de Poliţie, acolo unde acesta ar fi încercat să îi intimideze pe agenţi, fluturând legitimaţia de judecător, şi explicându-le că este judecător la Secţia Penală a Curţii de Apel Bucureşti.

Potrivit declaraţiei unui martor, judecătorul Ion Tudoran a început să ţipe la poliţişti.

Totuşi, agenţii nu s-au lăsat impresionaţi de funcţia judecătorului şi nici de tupeul său şi l-au dat afară din sediu, cel implicat, respectiv fiul său, fiind major şi responsabil de accident.

Fiul judecătorului Ion Tudoran, cercetat penal pentru că se dădea drept avocat. Avea împuternicire falsă în româno-spaniolă

Celălalt fiu al judecătorului, respectiv Alexandru-Ion Tudoran, s-a prezentat şi el la secţia de Polţie şi a completat pe loc o delegaţie de reprezentare avocaţială prin care fratele său, Tudor, îl angaja să îl reprezinte ca avocat la întocmirea procesului-verbal.

Cu tot circul şi traficul de influenţă făcut în secţie de judecător şi fiul său care se pretindea avocat, poliţiştii au stabilit că vinovat de producerea tamponării era Tudor Tudoran, lucru pe care şi acesta l-a recunoscut, iniţial, atunci când a vrut să încheie o amiabilă.

Circula a continuat şi în instanţă, acolo unde familia Tudoran a depus o solicitare pentru anularea procesului-verbal. Mai mult, Tudoranii au falsificat câteva documente şi chiar au adus un martor, respectiv un vecin, care nu văzuse absolut nimic în legătură cu accidentul.

Judecătorii au respins solicitare familiei Tudoran şi au explicat că tatăl lui Tudor Tudoran, respectiv judecătorul Ion Tudoran, nu avea niciun drept să asiste la întocmirea procesului-verbal.

"În ceea ce privește calitatea de magistrat al tatălui petentului, art.10 din Legea 303/2004 se referă la posibilitatea magistratului de pleda în fața instanței. În ceea ce privește pe avocatul petentului, instanța constată că acesta a fost prezent la cercetarea la fața locului și la audierea martorilor, iar eventuala imposibilitate de a adresa întrebări martorilor în fața agentului constatator, instanța apreciază că nu este de natură să ducă la afectarea dreptului petentului la apărare, în substanță sa, câtă vreme aceste întrebări au fost adresate de avocatul petentului în fața instanței nu numai martorilor, cât și intervenientului (cealaltă persoană implicată în accident)” subliniază judecătorii de la Sectorul 1 a căror decizie a fost menținută și de magistrații de la Tribunalul București.

Citește mai multe din Justiție
» Citește mai multe din Justiție
TOP articole