Antena 3 CNN Externe Dezbaterea candidaţilor pentru vicepreşedinția SUA. JD Vance reia teoria "migranților infractori". Walz îl acuză că îi dezumanizează

Dezbaterea candidaţilor pentru vicepreşedinția SUA. JD Vance reia teoria "migranților infractori". Walz îl acuză că îi dezumanizează

de Georgiana Marina    |   

Democratul Tim Walz şi republicanul JD Vance şi-au declarat marţi seară susţinerea pentru Israel. În cadrul dezbaterii vicepreşedinţilor pentru alegerile prezidenţiale din SUA cei doi au condamnat atacul Iranului şi au spus că Israelul este un aliat al Statelor Unite care trebuie protejat.

Tim Walz: "Ne vom menține angajamentul. Și, așa cum a spus vicepreședintele astăzi, ne vom proteja forțele și forțele aliate și vor exista consecințe".

JD Vance: "Israelul decide ce crede că trebuie să facă pentru a-și menține țara în siguranță, iar noi ar trebui să ne sprijinim aliații oriunde s-ar afla atunci când luptă împotriva răufăcătorilor."

Democratul Tim Walz şi republicanul JD Vance s-au confruntat marţi în cadrul singurei dezbateri între candidaţii la vicepreşedinţie înainte de alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie. Cei doi s-au atacat dur. Au fost puse pe masă subiecte precum legea armelor, problemele economice ale ţării, dar şi problema migraţiei ilegale şi cea a cartelurilor de droguri.

JD Vance: "Veți face economia mai murdară, ar trebui să facem mai multe panouri solare aici în America. Unele dintre ele sunt, dar o mulțime dintre ele sunt făcute peste mare, în China. În special componentele care intră în alcătuirea panourilor solare. Așa că, dacă vreți cu adevărat să faceți mediul mai curat, trebuie să investiți în producția de energie".

Tim Walz: "Este clar și lumea a văzut-o pe scena dezbaterii de acum câteva săptămâni, iar Trump, în vârstă de aproape 80 de ani, vorbind despre mărimea mulțimilor, nu este ceea ce avem nevoie în acest moment. Dar nu este doar asta, cei care sunt apropiați de Donald Trump înțeleg cât de periculos este atunci când lumea este în această etapă."

JD Vance: "Înainte de a vorbi despre deportări, trebuie să oprim sângerarea. Avem o criză istorică a imigrației pentru că, Kamala Harris a început și a spus că vrea să anuleze toate politicile de frontieră ale lui Donald Trump. Cred că primul lucru pe care îl facem este să începem cu migranții infractori. Aproximativ un milion dintre acești oameni au comis o formă de infracțiune în plus față de trecerea ilegală a frontierei. Cred că începem cu deportările acelor oameni, cred că am făcut mai greu pentru străinii ilegali să submineze salariile lucrătorilor americani."

Vance este una dintre primele personalităţi republicane care şi-a însuşit teoria falsă conform căreia migranţi haitieni mănâncă pisici şi câini, apoi preluată de Donald Trump.

 


 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile