Antena 3 CNN Politică George Simion întrerupe dezbaterea Antena 3 CNN de la Parlament. Mihai Gâdea: Nu sunteți la Russia Today

George Simion întrerupe dezbaterea Antena 3 CNN de la Parlament. Mihai Gâdea: Nu sunteți la Russia Today

Ioana Coman, Adrian Dumitru
17 minute de citit Publicat la 21:20 12 Noi 2024 Modificat la 13:57 13 Noi 2024

George Simion a plecat. Robert Sighiartău s-a revoltat

Robert Sighiartău: De ce nu o invitați și pe Diana Șoșoacă, să fie balamucul complet? Noi am fost invitați în aceasta seară la dezbatere și vine acest domn, care nu știe să se invite. Nu este în regulă.

Mihai Gâdea: Domnule Sighiartău, eu am o problemă cu politicienii care au în permanență impresia că trebuie să se plângă pentru că e vorba de altcineva. Când a fost doamna Lasconi la emisiune, mi-au scris oamenii că avem noi un deal cu ea. După ce a fost domnul Ciucă, au zis cei de la PSD că avem un deal cu el. Eu m-am săturat de politcienii care se plâng de o televiziune, singura din România care oferă timpi egali, care respectă candidații și susținătorii și care a organizat această dezbatere. Dacă venea Simion și nu îl primeam, se victimiza în fața publicului care spunea: Iată, nu este primit. Nu îmi dați mie lecții cum să îmi fac emisiunea, mulțumesc.

Simion a dat în scris că nu s-a văzut cu ofițerii GRU

George Simion a dat în scris la dezbaterea Antena 3 CNN că nu s-a întâlnit niciodată cu ofițeri ruși și că dacă vor apărea dovezi în acest sens se va retrage din cursa pentru Cotroceni.

George Simion: Semnez, nu e problemă. Dacă apar fotografii și clipuri video care nu sunt false, vă dați seama că mă retrag. Dar nu există așa ceva. Cineva care este racolat de o putere străină, cum cred că sunt mulți dintre politicienii de la noi, trebuie să plece. 

Mihai Gâdea: Vedeți că este un pix NATO. Vă deranjează?

George Simion: O să îl folosesc cu mândrie. AUR nu vrea să scoată România din NATO sau din Uniunea Europeană

Ce job-uri a avut Simion

Gina Vacariu, jurnalist Antena 3 CNN: Ce-ați muncit la viața dvs.?

George Simion: Eu am avut parte de muncă, am luat bacul la timp, am lucrat ca director de marketing într-o firmă de construcții. Am avut și studii pe măsură.

Gina Vacariu: Deci singurul dvs. job a fost director de marketing la firma domnului Lulea, care vă e coleg de partid. Cum ați ajuns acolo direct de pe băncile facultății?

George Simion: M-am cunoscut cu domnul Lulea și a avut nevoie de serviciile mele. Am avut magazin online de haine. 

Gina Vacariu: Doar asta ați făcut? Așa scrie în CV, că ați fost doar director de marketing. Ați zis că ați avut și alte job-uri

George Simion: Am zis că am avut o firmă, nu e job, că n-am fost angajat în cadrul firmei, am fost acționar și administrator.

Cătălina Porumbel: Acolo ați făcut evaziunea fiscală?

George Simion: Da, la magazinul online. Nu aș putea să vă zic de câți bani am făcut evaziune.

Mihai Gâdea: Dvs. terminați facultatea, sunteți angajat direct director de marketing și vă angajează domnul Lulea, care e în partid cu dvs. iar pe net găsim articole că domnul Lulea a renovat ambasada Rusiei.

George Simion: Ce surpriză! Nu e o informație exact corectă. Lulea a avut peste 10.000 de lucrări de proiectare, una a fost pentru domnul Iorgovan, care el a renovat acel sediu. 

Gina Vacariu: Ați fost și IT-ist?

George Simion: Firma pe care am deschis-o în 2009 a avut inițial profil de IT, probabil la asta s-a referit domnul Andrușcea. 

Gina Vacariu: Ce salariu aveați la domnul Lulea?

George Simion: 3.500 de lei am avut salariu ca director de marketing, pentru 2012 a fost un salariu bun.

Simion: Mă retrag din cursă dacă apar imagini cu mine și ofițerii GRU

Întrebare Cătălina Porumbel pentru George Simion: Întrebarea a fost clară, nu dacă există imagini sau nu și dacă v-ați întâlnit cu ofițeri GRU la Cernăuți. V-ați întâlnit?

George Simion: Nu, nu, nu și la o emisiune la dvs. mi-aduc bine aminte, mi-ați adresat aceeași întrebare și la fel, o resping, și vreau ca în momentul când apar contracandidați care au un interes vădit să mă denigreze, să ne întrebați și pe noi, că dacă vrem să ascultăm imnul Rusiei, poate unii vor. Eu n-am fost niciodată în Moscova spre deosebire de unii dintre candidații mei.

Cătălina Porumbel: În momentul de față sunteți cotat de sondaje cu șanse de a intra în turul al doilea. Oamenii sunt în fața unui buletin de vot pe care dvs. vă regăsiți și aveți interdicție de a intra în două state extrem de importante – Republica Moldova și Ucraina – cum veți putea fi președinte, să-i reprezentați pe români din moment ce dvs. nu puteți călca în Republica Moldova sau în Ucraina.

George Simion: Mai bine decât Ciolacu și la fel de bine ca Trump care avea aceleași acuzații, tot din partea CNN. Dar a avut mai multe dosare penale.

Cătălina Porumbel: Dacă apar imagini cu dvs. la întâlnirea cu ofițerii GRU în care se fac niște schimburi, vă retrageți din cursă.

George Simion: Cu siguranță și cer SRI să spună dacă există imagini autentice. 

Cătălina Porumbel: Ați făcut vreo solicitare oficială dvs.?

George Simion: În 2022, există și răspunsul, același pe care l-a dat SRI astăzi, dar, repet, SRI, nu un senator PNL.

Cătălina Porumbel: Ce ați întrebat SRI?

George Simion: Dacă au informații cu privire la vreunul din membrii noștri și din conducerea partidului.

Cătălina Porumbel: Nu despre dvs. ați întrebat?

George Simion: Eu sunt președintele partidului. Fiind în conducere cred că am întrebat.

Mihai Gâdea, către George Simion: Sunteți agent rus?

Mihai Gâdea: Astăzi, președintele comisie de control al SRI a spus că există documente și elemente concrete ale serviciilor că dvs. v-ați întâlnit cu ofițeri din serviciile rusești. Partenerul dvs. și primul pe liste de la AUR spune că există o filmare de la serviciul polonez. Sunteți agent rus?

George Simion: M-ați invitat în platou, ați făcut o afirmație. Nu puteți aduce nicio probă că m-ați invitat. Un senator sau deputat PNL este în campanie electorală. Poziția SRI a fost spusă clar deci nu e vorba de nimeni de la SRI, cer SRI să spună orice probă orice dovadă are de vreo asociere a mea.

Mihai Gâdea: Deci a mințit?

George Simion: Acel președinte e un membru PNL, e parlamentar.

Mihai Gâdea: Colegii noștri când au fost la alegerile din R. Moldova, au făcut un interviu cu șeful poliției. A declarat faptul că au oprit la graniță mai multe autocare cu cetățeni din R. Moldova plătiți cu diverse sume de bani de organizații controlate de Kremlin pentru a participa la protestul dvs. Aceste autocare sunt documentate, există probe, probe care s-au transmis către Guvernul României. Pe lângă acest lucru, tot șeful poliției din RM vorbea de legăturile dvs. cu politicieni pro-ruși de la Chișinău.

George Simion: Domnul Coștiuc nu face propagandă pro-Kremlin, după cum nici eu nu fac propagandă Kremlin și nu vreau să-mi fie cântat imnul Rusiei ci imnul României. Se aduc niște denigrări și niște atacuri nejustificate la adresa noastră și eu fac același apel la Ciolacu, la autorități. Nu am cunoștință de autocare, noi am organizat la summit-ul PPE un protest, puteți arăta și acele imagini.

Toată activitatea mea publică e vizibilă inclusiv la dl. Gâdea am fost cu un grup de unioniști basarabeni. Interdicția mea în RM și Ucraina e strict legată de activitățile unioniste pe care le-am desfășurat, m-aș fi bucurat să vă răspund personal, o fac acum. Îi mulțumesc domnului Gâdea și îl rog să nu fie supărat. 

Mihai Gâdea: Eu am o întrebare pentru dvs. – sunteți persona non grata în Moldova și Ucraina și apar informații că există imagini, o spune primul pe listă de la AUR, că există imagini care au ajuns inclusiv la Bruxelles în care dvs. vă întâlniți cu ofițeri ruși de informații GRU. Minte domnul Terheș? 

George Simion: Să vadă toată lumea acele imagini, eu nu am nimica să mă tem, nu am scheleți în dulap, dacă sunt imagini să apară, singura informație din spațiul public e că la vârsta de 23 de ani m-aș fi văzut cu cineva dintr-o agentură... 

Mihai Gâdea: Răspundeți da sau nu.

George Simion: Nu există imagini, deci nu.

Mihai Gâdea: Sunteți agent rus, da sau nu?

George Simion: Nu.

George Simion a întrerupt dezbaterea

Candidatul AUR la alegerile prezidențiale, George Simion, a dat buzna pe scenă în timpul dezbaterii organizate de Antena 3 CNN. 

George Simion: Am venit invitat, dvs. m-ați invitat.

Mihai Gâdea: Dumneavoastră ați spus pe TikTok că nu vreți să veniți la această emisiune. Eu nu vă învăț reguli de politețe dar nu intrați într-o emisiune când doriți dumneavoastră.

George Simion: Mă retrag și începe de la 23 dacă e ok așa.

Mihai Gâdea: Nu, nu faceți dvs. programul. Aici nu suntem la Russia Today, aici suntem la CNN. Dvs. ați fost invitat și ați răspuns pe TikTok că nu vreți să veniți la această emisiune.
Nu. Dvs. credeți că puteți să creați un moment intrând peste noi și noi trebuie să ne dăm programul peste cap pentru dvs.

Întrebare Antena 3 CNN

Întrebare Andreea Dumitrache pentru echipa Geoană: De câteva zile se tot răspândesc informații că i se cere lui Mircea Geoană să se retragă și că îi vin emisari. Despre ce emisari e vorba și e șantajat dl Geoană?

Sandra Nicola: Încerc să-mi aleg cuvintele cu atenție pentru că nu vreau să intrăm într-o campanie de victimizae. Cred că publicul a văzut. Presiunile sunt foarte mari pe Geoană, familie și pe fiecare om din echipă. Se fac filaje de tip securistic, sunt descurajați oameni care vor să ni se alăture sau să ne finanțeze campania. În momentul în care Geoană e filat timp de săptămâni după care se insinuează că un membru al staff-ului său că are alte legături. Când un trust de presă insinuează că Geoană e în divorț când fiecare om care intră și iese din sediul de campanie e fotografiat. Ieri, în această emisiune s-a insinuat din nou, se încearcă conectarea lui Geoană cu Rusia. (...) Noi am găsit fotografii cu același cetățean (Beșleagă) și Rareș Bogdan, și Sebastian Burduja, cu Marcel Ciolacu, cu Maia Sandu. USR puteți să aplaudați, la doamna Lasconi pare că n-a ajuns, nu știm de ce nu a vrut o fotografie și cu doamna Lasconi. Astea sunt condițiile în care ne desfășurăm campania.

Întrebare Andreea Dumitrache pentru USR: Doamna Lasconi a tot spus că-l admiră pe Băsescu. (..) Ne puteți explica cum colaborează?

Oana Țoiu: În niciun fel, dar sfaturile pe care dl. Băsescu i le-a dat domnului Geoană că n-ar trebuie să candideze cineva care face vizite la Moscova sunt sfaturi care trebuie date și lui Simion. Au protejat creșterea AUR pentru că le-a servit și au crezut că pot să aducă în situația în care să aibă românii de ales între PSD și un extremist.

Replică Florin Manole, PSD: Când USR se referă la AUR trebuie să știm că e acel partid USR care a semnat moțiune cu AUR și a avut cea mai consistentă colaborare posibilă. Nu e vorba de un proiect minor, deci oricine din țara asta poate să critice AUR, mai puțină autoritate morală are, însă, USR pentru că ei au făcut singuri. Nici măcar PNL nu și-a permis să facă așa ceva, deși are alianțe punctuale cu AUR în țară.

Replică Oana Țoiu: Motivul pentru care noi ne-am hotărât să punem piciorul în prag la momentul respectiv a fost protejarea bugetului țării, că miliardele din Anghel Saligny folosite la acel moment discreționar, ar fi dus România într-un deficit cu o inflație și cu o îndatorare care s-ar fi dus, așa cum se duce și acum pe umerii oamenilor care muncesc în țara asta și ar fi forțat guvernul să facă ce s-a întâmplat din semnătura lui Ciucă cu acordul PSD cu această frăție puternică pe care vor s-o continue, la taxarea chiar și a bolii, taxarea pe concediu medical, pentru părinții pacienților cu cancer, copii, femeile gravide, taxe suplimentare pentru antreprenori.

Întrebare Antena 3 CNN

Andreea Dumitrache, jurnalist Antena 3 CNN: Pentru PNL, despre casa lui Iohannis. De ce până acum Ciolacu nu a inițiat HG să schimbați destinația acelei vile. Și pentru PNL, pentru că nu vă hotărâți dacă puterea o are premierul sau SGG, de ce nu dă domnul Abrudean acea hotărâre de Guvern?

Adrian Câciu: Am luat act de sugestie și o să vorbim cu dl. Ciolacu, da, de ce nu? Lucrurile au ajuns prea departe. Lucrurile trebuie transparentizate până la capăt. 

Andreea Dumitrache: Vă angajați acum ca în următoarea ședință de guvern să dați această hotărâre?

Adrian Câciu: Înainte eram ministru al Finanțelor, aveam altă forță în Guvern.  O să vorbim de acest lucru și am luat act. Nu pot să vorbesc în numele premierului, dar e o idee foarte bună să-i dăm altă destinație.

Robert Sighiartău: Văd că au apărut povesștile astea cu casele RAPPS. Eu sper să mă audă șeful RAPPS – vreau ca mâine să iasă în conferință de presă și să spună ce case are, cine stă în ele, cât au costat renovările pentru că despreasta e vorba. În ce privește locuința unui fost președinte trebuie să se știe foarte clar procedura. Un lucru e clar, totul trebuie să fie transparent. Marian Grăjdan să iasă public să spună cine stă, cine a stat în casele RAPPS-ului și pe ce bani. Poate facem și acolo un pic de ordine.

Andreea Dumitrache: Înțeleg ce îi cereți PSD-istului Marian Grăjdan, dar PNL-istului Mircea Abrudean ce îi cereți. 

Robert Sighiartău: Eu aș cere ca în acea locație să fie muzeul mineriadei, al comunismului și al opresiunilor PSD-iste împotriva statului român.

 

Întrebare echipa Geoană pentru PNL

Întrebare echipa Geoană: În timpul când dl. Ciucă era premier, a solicitat o redresare o balanței agroalimentare a României. Ideea e că i s-a pregătit această balanță, i s-a pus pe masă și acolo a rămas. I s-au pus toate planurile cu România protejată pe toate părțile și nu a făcut efectiv nimic, deci balanța agroalimentară o dată, care s-a dublat și am spus că dacă distrugeți tot lanțul de producție, o să vină alții și o să ne scumpească mâncarea la raft. De ce nu a făcut Ciucă nimic?

Răspuns PNL: România, încă din guvernarea Dragnea a început să importe biscuiți, carne de porc, lapte. Ironia sorții e că dvs. ați pus o întrebare benefică lui Ciucă pentru că el a fost primul care a venit cu un pachet de fonduri europene pentru procesatori. Adică să nu mai exportăm materii prime ci să procesăm.

Replică echipa Geoană: Ceea ce spuneți dvs. îmi dovedește că nu știți ce ați făcut, oameni buni. Ați alocat un fond de 500 mln. euro, ați dat un plafon către fiecare procesator și acei bani nu au ajuns niciodată unde trebuie. Adică la fermierii români, au ajuns în conturile comercianților. La acea vreme, echivalentul unui grant pe cap de procesator era de 11.767 de tone de grâu sau 7.550 de tone de floarea soarelui.

Întrebare PNL pentru PSD

Întrebare PNL: Pentru  PNL, antreprenorii sunt coloana vertebrală a economiei. Anual, sute de tineri specialiști aleg să plece din România, creând o adevărat problemă pentru țara noastră. În condițiile acestea, în calitate de reprezentanți ai lui Ciolacu, considerați că ar trebui să vă cereți scuze pentru jignirea pe care Ciolacu le-a adus-o spunând că tinerii pleacă pentru că nu știu o meserie?

Răspuns PSD: N-a spus asta Ciolacu, a asumat în repetate rânduri faptul că România ca stat și toate partidele au o problemă. Și am venit și cu soluții. Avem politici pentru a stopa așa ceva, pentru a stopa migrația pentru că ea a fost de cele mai multe ori migrația sărăciei, e normal să migrezi când ai salariul 700 de lei. Dar nu mai e atât, pentru că noi împreună l-am crescut în ultimii trei ani de zile.

Întrebare PSD pentru PNL

Întrebare PSD: Majoritatea candidaților la prezidențiale, dar și echipele care candidează la parlamentare vorbesc în stilul propriu. Cum se face că în timpul î ncare vorbiți și dvs. de bunăstare, ați blocat legislația care oprea IFN-urile să jefuiască oamenii. Cum se face că ați blocat așa ceva cât ați dat în pandemie în programul pentru sprijinirea IMM-urilor bani acestor cămătari?

Răspuns PNL: În primul rând, fiind economist vreau să vă spun că a fost o perioadă de pandemie cu inflație. Dvs., socialiștii, care vă trageți din comuniști, totdeauna ați venit cu plafonări care au dereglat piața și au trimis pe unii oameni către cămătari și către oamenii cu bani negri. Ați vrut să plafonați dobânzile, ați plafonat prețurile la alimente care au scumpit viața pensionarilor și a celor care o duc greu. Prin aceste metode nu ați făcut decât să scumpiți viața românilor, să-i trimiteți la cămătări și da, au fost IFN-uri cu credite mari dar pe care dvs. de-a lungul timpului, pentru că guvernați de mult timp, n-ați făcut nimic. Știu unde loviți, n-aveți deloc dreptate pentru că activitatea companiei mele e de vânzări mașini, dar ce faceți dvs. în general asta e adevărata problemă a românilor.

Replică PSD: Dacă vă supără plafonările și dacă sunt de un socialism inaccpetabil, cereți o cameră și spuneți că sunteți împotriva a ccea ce am făcut bine, acolo unde, cu această plafonare, am sprijinit milioane de oameni și de companii. Dacă nu am fi făcut această campanie, dvs. cei care împreună cu USR ați fost apostolii liberalizării și creșterii prețurilor ați fi fost cei care consfințeau un dezastru.

Replică PNL: Dacă această piață de energie nu era căpușată de băieții deștepți din energie care și acum, prin nepotul lui Ciolacu, adună proiecte din PNRR și le revând și sunt brokeri care sunt mufați, da, energia ar fi mai ieftină.

Întrebare USR pentru PSD

Întrebare USR: Dincolo de contrele astea prefăcute cu PNL, cu vile de protocol, românii suferă de creșterea prețurilor, datorată de inflație. Am văzut că Ciolacu nu știe nici ce e aia inflație, nici ce e o carte de muncă, dar acest om a adus țara la un împrumut de 213 mld. lei. Vreo 50 de spitale construite de una dintre asociațiile din România. Cum credeți că-i puteți convinge pe români, că dl. Ciolacu a învățat ce e aia inflație?

Răspuns PSD: Știe foarte bine ce-i inflația, a moștenit-o. Când ați fost la guvernare, ați crescut inflația cu 300% și ați explodat facturile românilor la energie. Dacă discutăm de împruuturi 113 mld din ele sunt plata facturilor voastre. Apropo de spitale, sunteți toți martorii că în România se construiesc spitale în guvernarea PSD PNL. În toate orașele vedem cum se construiesc spitale și școli. Este o chestiune care a fost o muncă de echipă.

Replică USR: Mare curaj trebuie să aveți să vorbiți de spitalele din România unde singurii bani au rămas dintr-o părticică de PNRR (...) pentru că Rafila a mințit că va veni cu împrumuturi la dobânzi uriașe.

 

Șeful Comisiei SRI spune că sunt dovezi clare că George Simion s-a întâlnit cu ofițeri GRU

Răspuns USR: Eu cred că e important și așteptarea românilor e să vadă ce face statul. Comisia asta a fost deobicei o comisie care nu a făcut control SRI ci care a apărat SRI pentru că nu am văzut nimic. Dincolo de asta, am aflat că există informații. Care e măsura instituțiilor din România ca efect al acestei vești. N-am primit un răspuns.

Răspuns PSD: Dacă există o astfel de informație care e de o gravitate deosebită, cred că președintele în funcție, care e la fel de bine informat, ar trebui să iasă și să ne informeze și pe noi – să spună că există, dacă există, sau să infirme informația. Pentru că e vorba de o informație de o gravitate desoebită.

Răspuns PNL: În primul rând, e extrem de grav că un candidat are interdicție în două state partenere ale României și Occidentului. Nu declari ca stat o persoană non grata dacă nu ai argumente puternice. Așadar, cred că vor veni și informații relevante la nivel public că George Simion reprezintă interesele altor forțe. E un om al sistemului, s-a declarat de multe ori împotriva alianței euroatlantice. Îl aștept pe Ciolacu să vină cu aceste informații și ca PSD să nu mai ajute AUR pe structurile pe care le au județene, oameni din secții de vot, a zis și Dragnea, fac acest lucru, vor să-l bage pe Simion în turul doi. Nu vor reuși pentru că românii s-au trezit.

Replică PSD: Să terminăm cu obsesia asta, Iohannis să iasă și să spună clar iar dacă e adevărat să ia măsurile ca șef al CSAT.

Replică PNL: Dvs. prin reprezentanții de la CCR ați eliminat un candidat doar pentru simple declarații, dacă știați de informațiile astea de ce nu ați eliminat prin hotărâre CCR și pe Simion. Simplu, pentru că vă ajută în alegeri.

Replică PSD: Ați contestat oficial și așa cum v-ar fi permis legea candidatura vreunuia? Nu ați făcut-o. De fiecare dată când vorbiți de PSD și AUR să știți că în sufletele celor PNL parteneri cu AUR se strânge un pic inima așa.

Răspuns Geoană: M-aș fi așteptat să așteptăm un pic intrarea în derizoriu și în circul dâmbovițean. Sunt informații grave din partea SIS care atrăgea atența dintre Simion și Șor. E imposibil ca aceste lucruri să nu fi fost c unoscute la nivelul guvernului și preșdintelui. E o responsabiltiate care se împarte egal între PNL și PSD și președinte. PSD îl protejează pe Simion

Cine sunt susținătorii candidaților la prezidențiale

Susținătorii Elenei Lasconi (USR): Oana Țoiu și Radu Miruță

Susținătorii lui Marcel Ciolacu (PSD): Adrian Câciu și Florin Manole

Susținătorii lui Nicolae Ciucă (PNL): Robert Sighiartău și Mario De Mezzo 

Susținătorii lui Mircea Geoană (independent): Sanda Nicola și Cezar Moise.

 

Citește mai multe din Politică
» Citește mai multe din Politică
TOP articole