Antena 3 CNN Politică Dezbatere Antena 3 CNN. Ce au răspuns candidații Cristian Diaconescu, Ana Birchall și Cristian Terheș

Dezbatere Antena 3 CNN. Ce au răspuns candidații Cristian Diaconescu, Ana Birchall și Cristian Terheș

B.C.
19 minute de citit Publicat la 21:12 13 Noi 2024 Modificat la 00:15 14 Noi 2024

Dezbaterea s-a încheiat

Poate fi urmărită integral în video-ul de mai jos:

Întrebări Antena 3 CNN pentru candidați

Întrebare Mircea Badea, jurnalist Antena 3 CNN: „În cazul în care la un moment dat, în viitor, am avea graniță cu Rusia, de ce ați fi dvs. un președinte mai potrivit pentru a presta într-o astfel de situație teribilă?”

Întrebare Adrian Ursu pentru Cristian Diaconescu: „De la cine ați împrumutat banii pentru campanie?”

Cristian Diaconescu: „E vorba de trei împruturi, sunt de la colegii mei din platforma România Respectată. Nu există donații, nu am decât acele împrumuturi pe care le-ați menționat și care, evident, vor fi restituite.. Nu am nicio obligație, e un ONG. În condițiile războiului de care vorbea dl. Badea, coliziunea cu Rusia s-ar putea întâmpla până în 2030 când se încalcă liniile roșii, adică trecerea frontierei NATO. Pe cine vom vota președinte al României, dacă nu vă ferește de război pe voi de 35 de ani vă îmbracă în uniformă și vă trimite la război.” 

Întrebare Adrian Ursu pentru Ana Birchall„Când ați făcut primul kg de aur și cum l-ați făcut?”

Ana Birchall: „E aceeași declarație de avere pe care am completat-o prima dată, tot ce scrie acolo poate fi justificat pentru că totul e obținut înainte să intru în politică - lichidând anumite investiții și am cumpărat aur pentru că e o investiție sigură pentru copilul meu. Eu îi provoc pe toți candidații să vină cu diplome la vedere și cu toate declarațiile de avere la vedere. Rusia, eu am mai spus, Rusia nu vine cu flori. Rusia lui Putin vine cu tancul, eu am peste 20 de ani de experiență și expertiză internațională. Am lucrat direct cu administrația Trump. E important ca în fiecare zi să ai un președinte care să nu doarmă, să nu sechestreze politica externă ca Iohannis.”

Întrebare Adrian Ursu pentru Cristian Terheș: „Cât ați plătit pentru locul de la Convenția Conservatoare și cine a plătit locul lui Simion din primul rând?”

Cristian Terheș: „S-au plătit zero dolari. Prezența noastră acolo, a fost o delegație mult mai largă, tocmai pentru că am dorit să coagulăm aceste forțe și să avem o discuție politică cu Partidul Republican. Am făcut tot ce a ținut de noi să întărim relația cu SUA. Cuvântul meu a valorat mai mult acolo decât orice ban.”

Întrebare Antena 3 CNN pentru Cristian Terheș

Întrebare Robert Kiss, jurnalist Antena 3 CNN.ro, pentru Cristian Terheș: „Au apărut informații că Simion ar fi cerut bani pentru locurile de deputați în Parlament. Dvs. vi s-au cerut bani pentru locul de europarlamentar?”

Cristian Terheș: „Nu. Ceea ce am contribuit în perioada de campanie a fost strict în contul de campanie. Sumele pe care le-am depus sunt publice. Am fost verificați de AEP, nu au fost găsite probleme.”

Întrebare Antena 3 CNN pentru Cristian Terheș

Întrebare Radu Tudor pentru Cristian Terheș: „Unde se încadrează în morala creștină și în formația dvs de preot schimbarea de trei partide în 4 ani?”

Cristian Terheș: „Primul, ați spus că am fost în PSD. În 2019, a existat un protocol de colaborare între PNȚCD și PSD să candidăm pe lista PSD. Protocolul a fost public, nimic ascuns, s-a știut de toată lumea, iar înțelegerea a fost că voi reveni în PNȚCD. A fost o înțelegere politică. Pentru a da șansa unui partid suveranist în România a trebuit să facem lucrul ăsta. Al doilea lucru, PNȚCD, provin dintr-o familie pe lista mișcării naționale din Transilvania, persecutată de comuniști și am pledat ca PNȚCD să reintre în viața politică. De ani de zile se tărăgănează. Am fost în PNȚCD, mi-am dat demisia și am intrat în PNCR. Ați spus că am fost membru AUR, la europarlamentare a fost alianță electorală cu trei partide.”

Întrebare Antena 3 CNN pentru Ana Birchall

Întrebare Radu Tudor pentru Ana Birchall: „Ați fost ministrul Justiției și vreau să vă întreb de ce nu s-a putut rezolva problema spinoasă a pensionarilor magistrați. Ce se întâmplă cu ele, sunt ele prost calculate? Care e problema, de fapt?”

Ana Birchall: „În 12 noiembrie 2019 am fost dată afară din PSD tocmai pentru că m-am opus modificărilor toxice care îngropau această țară și duceau la activarea articolului 7. În mandatul meu nu s-au putut rezolva toate problemele din justiție. Am avut cerere de remaniere pentru că am avut curajul și determinarea să mă opun corupției organizate. Eu am venit în fața dvs. cu cea mai bună credință, să mă cunoască oamenii, și tot ce mi s-a spus în această seară au fost cele două filmulețe. Să spunem că Ana e un om corect, boicotat de toată mass-media și întrebarea e cui îi e frică de Ana Birchall? Am avut o propunere și doamna Dăncilă (n.r. prezentă în sală) poate să spună. Dragnea și Tăriceanu au făcut-o pentru că au vrut să încânte magistrații să iasă la pensie cu o pensie mai mare decât salariul și să li se reia dosarele.”

Cristian Diaconescu: „Am putea avea Brațul Chilia ocupat de armata rusă”

Întrebare Radu Tudor, jurnalist Antena 3 CNN, pentru Cristian Diaconescu: „În calitate de diplomat, ați negociat mai mulți ani de zile cu Federația Rusă. Ați fost liderul generației de diplomați care au negociat până la tratatul politic de bază. La ce să se aștepte românii din partea Rusiei, ce intenții are Putin cu România și la ce să ne așteptăm din partea Moscovei?”

Cristian Diaconescu: „Negocierea privind tratatul politic cu Federația Rusă a plecat de la tratatul cu URSS prin care părțile contractante să negocieze între ele aranjamente de securitate. Noi trebuia să negociem cu Rusia aderarea la NATO. S-au negociat elemente privind trecutul și prezentul. Să răspund punctual: în acest moment, SUA, și mă bucur de nominalizarea lui Marco Rubio, trebuie să avem în vedere următorul aspect - Ucraina nu trebuie să cedeze, trebuie sprijinită în continuare. Dacă cedează, Odesa ar intra sub autoritatea Rusiei. Moldova ar putea să fie implicată în război. Am putea avea Brațul Chilia ocupat de armata rusă. Apele sunt de partea ucraineană, malul de partea noastră. Ar putea încerca Rusia să reîmpartă Marea Neagră, e o problemă de siguranță națională, dacă nu suntem la masa negocierii, vom fi în meniu.”

Întrebare Antena 3 CNN pentru candidați despre inflație

Întrebare Gina Vacariu, jurnalist Antena 3 CNN, despre inflație: „Cât e o pâine?”

Ana Birchall: „Franzela, cea mai ieftină e 2-3 RON, dar nu cumpăr pâine că nu prea mănânc, dar o fac în casă.”

Gina Vacariu: „Un kg de carne, de porc, să zicem?”

Birchall: „Depinde, 150 de RON?”

Cristian Terheș: „După cum vedeți, sunt foarte slab. Am văzut pâine și la 6-7 lei. Am văzut pensionari care cumpără la felie sau jumătate de pâine. Nu cumpăr carne pentru că nu gătesc, am văzut 30-40-50 de lei, dacă mergi la cineva la țară poți să iei mai ieftin. Întrebarea e de ce carnea din Spania e mai ieftină decât cea de aici. Întrebarea dvs. a privit inflația și soluții. Când vorbim de inflație, să vorbim de scăderea prețurilor. Sunt trei lucruri care afectează prețul – prețul la energie, combustibil și gaz – în momentul când un guvern închide mine și termocentrale, prețurile urcă. Atunci scade puterea de cumpărare. Avem gaze în Marea Neagr[ care nu sunt explotate, vorbim de tot ce înseamnă combustibil. Ca președinte, ai pârghiile pentru a face ca prețul la energie, gaz și combustibil să scadă.”

Întrebare Antena 3 CNN pentru Cristian Terheș

Întrebare Oana Zamfir pentru Cristian Terheș: „Cu atâta experiență în spate într-un subiect atât de important, mai ales având în vedere principiile dvs. în legătură cu SUA și Ucraina, ce v-a și diferențiat de Simion, în ciuda faptului că acuzațiile la adresa sa au fost făcute încă din primăvara lui 2023, ați decis să-l credeți pe cuvânt. Nu v-ați documentat? Ați avut o slăbiciune în expertiza dvs.? Sau e doar un oportunism, ați închis ochii ca să ajungeți europarlamentar?”

Cristian Terheș: „Întrebarea e legitimă și apreciez că o puneți. Din păcate, în situația mea sunt mii de membri AUR, eu n-am fost în AUR, dar astăzi sunt mii care au crezut în același ideal ca mine și ca noi astăzi sunt sute de mii de oameni în România. Și eu am crezut că România trebuie să-și apere suveranitatea într-o Europă care vrea să te sugrume. Ai nevoie de oameni care să se bată petnru țară fără se declare războaie. Eu când am vorbit cu Simion despre lucrurile astea, cum au discutat și alții, am vrut să facem ceva pentru țară, nu am stat să văd dacă l-au filmat rușii. Atunci când te duci cu cineva la drum nu pleci de la premisa că omul e rău famat. Eu cred în oameni, unii spun că nu e slăbiciune, eu nu cred că e. În viață întâlnesc mulți oameni și unii te pot trăda, te pot înșela, dar asta nu înseamnă că idealurile mele nu sunt fondate. Eu cred că România are nevoie de o forță suveranistă care să apere valorile de aici, din Parlamentul României. Când noi am discutat, a fost discuția să facem o alianță largă și sondajele ne dădeau spre 30 la sută.”

Întrebare Antena 3 CNN pentru Cristian Diaconescu

Întrebare Oana Zamfir, jurnalist Antena 3 CNN, pentru Cristian Diaconescu: „Ați făcut trimitere la momentul de cumpănă pentru dvs., un moment detestabil în care un om politic e supus unui filaj. Ce n-ați spus este că în anul invocat, 2010, dvs. v-ați retras candidatura. Ca atare, vă întreb, a existat ceva atât de compromițător?”

Cristian Diaconescu: „Nu, am fost rugat insistent, repet, e pe cameră cum se zice, de conducerea partidului de la acel moment să susțin un alt candidat, nu vreau să le rostesc numele. Am trecut peste acest subiect, într-adevăr fiind și eu candidat, au renunțat mulți atunci în favoarea acelui candidat, eu în favoarea lui Mircea Geoană. Am constituit împreună cu Gabriel Oprea și cu Sârbu un alt partid.”

Oana Zamfir: „În 2007 ați votat pentru suspendarea lui Băsescu pentru ca în 2012 să ajungeți șeful de cancelarie al lui Băsescu. Ați candidat din partea PMP după care v-ați retras. De data aceasta vi se și cere de către Rareș Bogdan să vă retrageți și ați anunțat că n-o faceți. Refuzul poate fi asociat unui joc politic?”

Cristian Diaconescu: „Este o speculație, iar în turul doi dacă nu va fi cazul să fac parte din cei doi care se vor califica, nu sprijin pe nimeni.”

Întrebare Antena 3 CNN pentru candidați

Întrebare Sergiu Cora, jurnalist Antena 3 CNN: „Câți copii abandonează școala în fiecare an în România?”

Cristian Terheș: „Întrebarea ar trebui să fie nu câți, că se poate căuta pe internet, văd că deja se caută pe Google. Întrebarea nu e câți, ci de ce? Pentru că fie că sunt 100.000, fie că sunt 10.000 sau doar 1, acel copil are viitorul aici, în România, și așa ar trebuie să fie. Sistemul de educație trebuie să-i dea șansa fiecărui copil să poată să acceadă la un sistem educațional care când termină școala să intre în câmpul muncii. Se vorbește mult de ideologia de gen, nu e rolul școlii. Trebuie să te învețe să citești și să socotești.”

Ana Birchall: „Sunt foarte mulți, inclusiv când trec de la generală către liceu, care stau acasă, în special în mediul rural, pentru că părinții îi țin pentru muncile câmpului. Fiecare copil care nu poate să meargă la școală este o tragedie. Noi trebuie să dăm șansa fiecărui copil să meargă la școală. Trebuie să înțelegem că legea trebuie aplicată.”

Cristian Diaconescu: „Să vorbim de președinte și atribuțiunile sale. De acord cu talentul și empatia, dar să privim aplicat. Sunt 60.000 care nu-și mai dau Bac-ul, deci ei au abandonat. Am întrebat în zona celor tineri și mi-au spus așa – temele care îi preocupă – faptul că nu au suport material pentru a se pregăti să meargă la facultate, că nu au trainingul profesional. Mi-au dat ca exemplu statele nordice – „știți cât e asistența socială în statele nordice? Am fi dispuși să plătim dacă ar fi ca acolo”. Ce poate face președintele când Parlamentul și Guvernul nu au nicio obligație să ia vreo decizie. Că tot mințim cum venim în fața poporului și schimbăm lucrurile.”

 

Întrebare telespectator pentru candidați

Întrebare telespectator de la Cluj: „Cu un buget lunar de 2.500 de lei net care ar fi cheltuielile pentru educație din partea dvs.?”

Cristian Diaconescu: „Situația e chiar mai rea decât a fost prezentată. Am fost în teritoriu în România centrală. Ne bucurăm că am mutat toaletele în interiorul școlilor și nu mai sunt afară. În sudul României 70% nu au laboratoare, 60% nu au biblioteci. Sărăcia e acasă și se transformă într-o mare problemă. Ce poate face președintele? Am văzut minciunile că președintele vine și vă rezolvă problemele și o să fie totul numai lapte și miere. Președintele trebuie să se implice – dacă e să luăm un exemplu de la Trump – se înființează un grup care să monitorizeze acțiunea guvernamentală. E un grup care privește implementarea, președintele poate să vadă minciuna și hoția dacă vrea să se uite în direcția respectivă.”

Ana Birchall: „Am spus că vreau 6% pentru PIB, să aerisim materia, să formăm copiii, nu să-i informăm. O să merg la ședința de guvern cu un pachet de legi care să pună educația acolo unde merită, pentru că fiecare leu investit nu e o cheltuială bugetară, ci o investiție în prezent și în viitor. Eu sunt copil de la țară și am ajuns să fiu primul român admis la cele mai bune școli de drept din lume.”

Cristian Terheș: „Ați auzit întrebarea retorică a unui tată cu un copil. Din păcate, genul acesta de întrebări existențiale și le pune fiecare. Am fost în Piața Obor și am văzut un pensionar care a cumpărat două mere. Am întrebat-o pe vânzătoare și a spus că n-a văzut de ani de zile pe cineva care să cumpere la bucată. Dacă mergeți și discutați cu o mamă singură o să vedeți că își pune în echilibru să plătească curent, chirie, ce să plătească? Eu am fost speriat, șocat, în 2019 când am venit în România și mi-am angajat primul consilier ca europarlamentar. Primul obiectiv ca partid național conservator e tăierea taxelor, să-i rămână omului mai mulți bani în buzunar decâ acestor funcționari corupți și incompetenți.”

Întrebare Antena 3 CNN pentru Cristian Diaconescu

Întrebare Cătălina Porumbel pentru Cristian Diaconescu: „În 2010, ați ales să plecați din PSD, v-ați alăturat grupului lui Gabriel Oprea și ați depus o plângere că cineva v-a filat. Cine v-a filat?”

Cristian Diaconescu: „Atunci a fost congres în 2010, când Geoană trebuia eliminat. L-am susținut pe Geoană și, ulterior, spre sfârșitul zilei mi s-a spus să plec din PSD pentru că l-am sprijinit pe Geoană și nu am acceptat oferta de a fi președintele Senatului în locul lui Geoană. S-a făcut o anchetă penală, nu pot să dau detalii judiciare. A fost o comandă făcută de detectivi particulari, am documentul și vi-l pot arăta.”

Întrebare Antena 3 CNN pentru Cristian Terheș

Întrebare Cătălina Porumbel pentru Cristian Terheș: „Ați spus că filmele cu Simion au ajuns pe filieră poloneză la Bruxelles, mai exact la cine?”

Cristian Terheș: „Nu vă pot spune acest lucru. Într-adevăr, pe filiera unor cetățeni polonezi au ajuns informațiile respective la mai mutle surse de la Bruxelles, pentru că AUR, fiind totuși partid parlamentar, cineva se interesează dacă există riscuri și au fost persoane care au avut acces. Singura persoană certă care a văzut informațiile respective e Ciolacu. El trebuie să vină să spună și să facă publice informațiile respective. Nu eu spun asta, ci dânsul o spune. Un premier al României cere date oficiale de la două țări străine. Serviciile străine îi furnizează datele. Știm cu certitudine un singur lucru, că Marcel Ciolacu a văzut, o spune el, a constatat și a spus că deciziile sunt întemeiate. El trebuie să vină pe scena asta și să spună ce a văzut.”

Cătălina Porumbel: „L-ați întrebat pe Simion despre acuzații?”

Terheș: „Da, am avut o discuție în martie când i s-a reînnoit interdicția și mi-a spus că e neîntemeiat și am crezut lucrul acesta. Alianța AUR, dacă vă uitați în toate sondajele, se îndrepta spre 30 la sută. Aveam șansa istorică ca la alegerile europarlamentare să trimită cei mai mulți europarlamentari români care să apere suveranitatea României. Și am văzut un picaj și ne întrebam de ce și acum înțelegem. După ce a zis Ciolacu ce a zis, praful s-a ales de alianța suveranistă. Am rămas azi singurul candidat cu adevărat suveranist și conservator în această cursă.”

Întrebare Antena 3 CNN pentru Ana Birchall

Întrebare Cătălina Porumbel, jurnalist Antena 3 CNN, pentru Ana Birchall: „I-ați dat șpagă lui Mircea Geoană ca să vă găsească un loc eligibil pe lista pentru europarlamentare?”

Ana Birchall: „Este aceeași minciună patologică a domnului Geoană de 16 ani de zile, e reacția mea din 2008 și se regăsește de fiecare dată când am fost întrebată. Am spus atunci ce spun și acum și pe mine mă amuză cât de mincinos patologic e Geoană. Au fost aceste discuții și a tăcut așa cum tace și acum. Eu vreau să tranșez bărbătește, eu sunt femeie, dar vreau să discut bărbătește. Să vină în fața mea acum și să discutăm. Eu precizez, în 2008, este o donație legală care se regăsește în Monitorul Oficial 2018. E speriat că pierde și atunci aruncă cu minciuni. E un mincinos patologic. Dacă are bărbăția să vină acum să tranșăm față în față. Ce vedem în acel filmuleț? O mână și o voce. De unde știm că e doamna Birchall? Eu vă spun că eu spun adevărul.”

De ce meritați să fiți președinte?

Mihai Gâdea: „De ce sunteți cel mai bun candidat pentru prezidențiale?”

Cristian Diaconescu: „Doresc să fiu un președinte implicat și prezent. Am trei decenii în slujba serviciului public, ele ar argumenta această candidatură. Președintele României nu va mai avea timp să învețe la locul de muncă, pentru că altfel riscurile sunt foarte mari. E nevoie de un președinte independent, pentru că experiența președinților care și-au potențat propriile partide în diverse structuri au reprezentat o problemă foarte serioasă pentru România. Avem nevoie de proiecte aplicate din prima zi. A fi președinte al României presupune respect, așa cum îl datorăm față de instituții și restul lumii datorează respect față de România care apără o graniță de 1200 de km.”

Ana Birchall: „Dați-mi voie să le mulțumesc susținătorilor mei, care s-au mobilizat. Asta înseamnă să fii candidat independent. Vreau să fac România bine, se spune că se poate și așa, că suntem bolnavi de resemnare. Eu m-am încăpățânat să arăt că în această țară te poți face bine, că te poți realiza aici nu în baza pilelor și nu în baza politicii aranjamentelor. Vreau să cred că nu vom mai avea tineri care să plece, pentru că nu mai au credința că se pot realiza. Nu mai vreau un stat călău care-ți ia tot. Îmi doresc acea țară în care să-ți fie drag să trăiești. Am trei piloni – Justiția, o guvernare eficientă fără risipă, o țară a oamenilor, nu a grupurilor de interese. Și am arătat oamenilor că se pot baza pe mine, le-am arătat prin fapte concrete că pot să le apăr interesele. Am peste 20 de ani de experiență și expertiză în diplomație și drept. Voi fi un președinte implicat la masa deciziilor, pentru că am fost acolo.”

Cristian Terheș: „Jur să-mi dăruiesc toată puterea și priceperea pentru propășirea spirituală și materială a poporului român – e începutul jurământului pe care unul dintre noi îl va depune. Să dăruiesc ce? Puterea! Va putea un om slab să conducă această nație, mai ales în aceste timpuri? Nu vă uitați după povești, după sondaje, după ce vă spun alții și uitați-vă în inima voastră. Care dintre noi 14 a dovedit că are determinarea de a sta drept și să spună da sau nu dacă se cere. Am avut la conducerea acestei țări zece ani un primar de municipiu care habar n-a avut ce înseamnă să conduci un stat și destinele acestei națiuni mărețe. Am expertiza și experiența pentru a conduce această națiune unde trebuie. Țineți minte trei cuvinte, Cris Terheș președinte.”

Terheș explică de ce a spus că George Simion s-a întâlnit cu agenți ruși

Mihai Gâdea, jurnalist Antena 3 CNN: „Ați venit și ați spus că sunt înregistrări trimise din Polonia cu Simion care s-a întâlnit cu agenți ruși.”

Cristian Terheș: „Ceea ce au am confirmat în cadrul une emisiuni de la Antena 3 CNN sunt o serie de informații din spațiul public – 1. În perioada în care Simion a intrat în Ucraina s-a întâlnit cu ofițeri ai serviciilor rusești, e confirmată de fostul șef al serviciului Ucrainei, a fost confirmată de fostul ministru al Apărării din Republica Moldova, domnul Șelaru. Atât el, cât și alți oficiali ai R. Moldova au afirmat că Simion s-a întâlnit cu o serie de astfel de ofițeri. În cazul R. Moldova, există o interdicție de a intra în țară. Respectiva interdicție a fost reînnoită pentru cinci ani. Și în primul caz și în al doilea, dânsul a făcut contestație, iar justiția din R. Moldova a hotărât definitiv că sunt întemeiate. Niciunul dintre noi nu am avut acces efectiv la aceste informații până la acest punct. Se întâmplă un lucru – premierul Moldovei în februarie 2024 îl notifică pe Ciolacu și îi spune că lui Simion i s-a reînnoit interdicția. Apare dezbaterea publică, iar Ciolacu spune că va cere și el informații din R. Moldova și Ucraina. Aici este cheia întregii provocări pentru ce înseamnă democrație și alegeri libere corecte în România. Pentru că domnul Ciolacu, în martie, la un interviu spune și citez – „am văzut documentele, am văzut deciziile care sunt întemeiate”. Deci în momentul de față aveți trei candidați la președinția României. Ceilalți fug de dezbateri cu noi. Dar unul are material compromițător față de altul. Nu ar fi normal ca aceste date să fie publice?”

Mihai Gâdea: „Știți ce apare în filmuleț?”

Cristian Terheș: „E irelevant ce știu eu. Important e ca cel care are date compromițătoare să le facă publice.”

Mihai Gâdea: „Candidați după ce ați fost pe primul loc la AUR.”

Cristian Terheș: „Am fost într-o alianță din trei partide, Partidul Național Creștin, AUR și Partidul Republican. S-a depus un protocol, iar protocolul prevedea că primul loc era al PNCR.”

Ana Birchall: „Dați-mi voie să spun că regret că în loc să discutăm de programe, de ce soluții propunem, noi discutăm de ce spune unul sau altul. În acest moment, fiind această informație în spațiul public de atâta timp, instituțiile trebuiau să aplice legea. Art. 394 din Codul Penal spune că dacă un contracandidat deține informații în celor spuse de dvs. se face cel puțin tăinuitor sau complice. E absolut necesar să nu avem un candidat sau un contracandidat care are informații compromițătoare pentru siguranța acestui stat. Nu e un lucru simplu să fii racolat de ruși. Rusia nu vine niciodată cu flori la graniță, vine cu tancul. De ce Parchetul General nu a deschis un dosar până în acest moment? Poate ne spune procurorul general.”

Cristian Diaconescu: „Războiul hibrid e o banalitate. Practic, toată lumea se așteaptă la așa ceva. Țintele sunt vulnerabilizarea întregului proces democratic, vulnerabilizarea instituțiilor care rezultă din acest proces. Din această perspectivă, da, dacă există informații dspre comiterea unei infracțiuni, trebuie să sesizeze instituțiile și să le dea justiției. Justiția trebuie să preia informațiile și să vadă dacă se înscriu în zona penală, dacă da, abia atunci sunt un argument față de vulnerabilizarea României.”

Dezbaterea a început

Poate fi urmărită în video-ul de mai jos:

Citește mai multe din Politică
» Citește mai multe din Politică
TOP articole