Antena 3 CNN Actualitate Dezastru ecologic în Maramureș: Bălțile sunt pline de sute de kilograme de pești morți, din cauza secetei

Dezastru ecologic în Maramureș: Bălțile sunt pline de sute de kilograme de pești morți, din cauza secetei

de Vasile Dale    |   

Este dezastru pe bălțile de agrement din județul Maramureș. Totul din cauzei secetei care a dus la reducerea de oxigen din apă. Avem imagini greu de urmărit de pe balta de agrement de lângă pădurea "Două veverițe" din Lăpușel, comuna Recea. 

Balta este administrată de Primăria Recea iar angajații instituției nu mai știu ce să facă pentru a salva peștii. Valea Arieșului care aducea apă în baltă a secat complet.

Acum s-au adus utilaje cu pompe și hidrofoare cu care aruncă apă în speranța că se va oxigena cât de cât, iar peștii vor supraviețui. 

„De ieri încercăm să salvăm ce se poate. Am dus utilaje acolo și încercăm să oxigenăm apa din baltă. Am crezut că odată ce am trecut peste punctul critic al secetei din zona noastră va fi bine. Ne-am înșelat.

Sunt sute de kilograme de pește mort. În baltă avem pești și de 30-35 de kilograme. Nu avem încă o valoare exactă a pagubelor suferite dar e mare, mare păcat de această situație. Noi am populat balta și de mai multe ori pe an, am întreținut-o așa cum se cuvine pentru ca pescarii să aibă cele mai bune condiții la noi. Sperăm să trecem bine peste această nenorocire”, ne-a declarat Octavian Pavel, primarul comunei Recea.

Subiecte în articol: Maramureș seceta baltă pești morți
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile