Antena 3 CNN Conținut plătit Deții un magazin online? Iată cum trebuie împachetat corect un colet pentru client

Deții un magazin online? Iată cum trebuie împachetat corect un colet pentru client

Redacția Antena 3 CNN
2 minute de citit Publicat la 15:42 20 Sep 2022 Modificat la 15:42 20 Sep 2022

Astfel, achiziția unor materiale de ambalare potrivite nu trebuie privită ca o cheltuială, ci ca pe o investiție în imaginea brandului pe care îl deții. Ambalarea coletelor și înscrierea datelor destinatarului pe acestea îți revine ție, iar transportul, depozitarea și manipularea acestora le revin firmelor de curierat.

Cum să ambalezi corect un colet, astfel încât să nu existe riscuri?

Ambalarea coletelor este o activitate foarte importantă atunci când trimiți produse către clienții magazinului tău online. Pentru a le ambala corect este foarte important să folosești materiale care să protejeze cât mai bine bunurile expediate. În acest sens, investiția în materiale antișoc, de cea mai bună calitate, este foarte potrivită.

Atunci când ambalezi un produs fragil, spre exemplu, asigură-te că l-ai ambalat corect, astfel încât acesta să nu se spargă. Spre exemplu, dacă trebuie să trimiți un colet cu obiecte din ceramică sau sticlă, nu ar strica să le rulezi în folii cu bule, iar în interiorul coletului să adaugi și fulgi de polistiren. Aceștia vor face ca produsul să nu se miște în timpul transportului și să nu se lovească între ele sau de pereții cutiei.

Optează și pentru materiale izolante. Spre exemplu, anumite produse din colet pot curge sau pot avea un miros extrem de puternic, care să se amestece cu celelalte. În acest sens ar fi indicat să învelești produsele în materiale termoizolante (băuturi, mâncare, parfumuri sau creme). Sticlele cu lichide ar fi bine să le pui într-o pungă groasă și sigilată, astfel încât conținutul să nu ajungă în tot coletul.

Alege cutiile de carton în funcție de produsele pe care vrei să le trimiți către client. La Rogri ai o gamă variată de cutii de carton, în funcție de tipul și greutatea produselor ce urmează a fi livrate. Coletele ușoare se pot pune în cutii de carton cu pereți subțiri, cu 3 straturi. Produsele grele sau cele fragile se recomandă a fi puse în cutii de carton mai groase, compuse din 5-7 straturi.

La fel de importantă în ambalare este să folosești metodele potrivite în funcție de greutatea și fragilitatea bunurilor. Poți opta pentru împărțirea cutiei în mai multe ”camere”, cu ajutorul cartoanelor sau a polistirenului pe post de separatoare. O altă metodă este cutie în cutie - împachetezi totul într-o cutie, apoi o adaugi în altă cutie, iar spațiul rămas liber va fi umplut cu materiale antișoc.

Sigilează coletul cât mai bine! Pentru a sigila coletul este indicată banda adezivă din polipropilenă sau din vinil (PVC). Aplică banda adezivă în straturi groase și late, în formă de cruce sau în litera ”H”.

După ce ai împachetat coletul este important să adaugi datele complete ale destinatarului și observațiile despre pachet. Se recomandă ca datele să fie scrise cu majuscule, pentru a fi mai ușor citite. Importante sunt numele și prenumele destinatarului, numărul de telefon și adresa completă de livrare cu cod postal.

Etichete: advertorial
Citește mai multe din Conținut plătit
» Citește mai multe din Conținut plătit
TOP articole