Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Detectoare camere | O necesitate în lumea modernă pentru protejarea intereselor

Detectoare camere | O necesitate în lumea modernă pentru protejarea intereselor

Progresul tehnologic rapid a dus nu numai la apariția dispozitivelor comode și multifuncționale, dar a contribuit și la o scădere bruscă a securității personale, corporative și a informațiilor.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

În lumea modernă, protejarea intereselor, a vieții personale, a afacerilor și a altor informații care nu sunt destinate străinilor nu este doar un capriciu, ci o necesitate.

Dacă ai suspiciuni, nu învinovăți imediat pe cineva în mod nerezonabil. Există o soluție la această problemă și anume detectoare camere ascunse. Aceste dispozitive pot avea cel mai divers aspect, proprietăți de calitate, dimensiuni și cost. Cu toate acestea, sarcina lor principală este să caute camere spion. Astfel de dispozitive sunt capabile să detecteze și să arate locația dispozitivului.

Cel mai bun dispozitiv este considerat a avea două funcții simultan: un detector de ascultare și o căutare a camerelor de supraveghere. Datorită acestei caracteristici, detectorul de camere preia liber frecvențele dispozitivelor spion și operează pe o gama largă de frecvențe.

Detectarea se bazează pe un fenomen fizic: reflexiile luminii de la o lentilă. Fereastra de căutare este echipată cu LED-uri strălucitoare care emit o strălucire direcționată precis. În consecință, apare ca o strălucire în momentul reflectării din lentilă. Este de remarcat faptul ca iluminarea IR va indica chiar și dispozitivele spion dezactivate. Există și o funcție de reglare.

Ce poți detecta cu detectoare camere?

Este posibil să detectezi o cameră instalată de un prieten sau de un vizitator ocazional la birou folosind metode simple. O inspecție amănunțită a obiectelor (dispozitivele sunt adesea montate în cadouri, jucării moi, ceasuri de perete), mobilier, pereți și părțile superioare ale mobilierului va detecta cel mai probabil accesul neautorizat.

Situația este mult mai complicată cu camerele instalate de profesioniști. Sunt întotdeauna extrem de compacte, atât de mult încât se pot îmbina chiar cu un model de pe tapet. Camerele sunt montate în prize, în interiorul lămpilor de tavan, ale dispozitivelor de iluminat, în plinte de tavan și în alte locuri în care ochiul proprietarului camerei privește rar.

Întreținerea unor astfel de dispozitive (încărcarea bateriei, preluarea datelor) nu este adesea necesară. Camerele de înaltă tehnologie sunt capabile să reumple bateria de la distanță, dintr-o sursa de radiații de înaltă frecvență și să transmită date în porțiuni printr-o rețea fără fir. Pentru a căuta astfel de dispozitive vei avea nevoie de echipamente speciale.

Detectoare camere – Principii de funcționare

Detectorul camerei CCTV poate funcționa pe următoarele principii: căutarea reflexiei din lentile optice; determinarea locației emițătorului radio (radiația electromagnetică); analiza spectrului de radiații; localizator de distorsiuni neliniare de câmp. Ultimele două principii de pe listă se aplică echipamentelor profesionale de supraveghere.

Pentru a-l folosi, vei avea nevoie de educație specială și abilități de lucru. Utile pentru persoane fizice, sunt detectoarele camere disponibile comercial și care funcționează pe principii mai simple. Cele mai de înțeles pentru toată lumea, dar totuși destul de eficiente, sunt detectoarele camere care caută reflexia din lentilele de sticlă sau din alte elemente ale vizorului camerei.

În cuvinte simple, acesta este un fel de efect de ochi roșii într-o fotografie, atunci când o undă de lumină de lungimi diferite este reflectată neuniform de la un obiect. Detectorul camerelor de supraveghere este echipat cu LED-uri infraroșii sau lasere din spectrul de radiații invizibile.

Subiecte în articol: advertorial
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Lista medicamentelor și alimentelor care dau rezultat fals-pozitiv la testul anti-drog