Mai mult, dinții noștri pot impresiona sau nu persoanele pe care le cunoaștem pe parcursul vieții. Știai că foarte mulți oameni îi etichetează pe cei din jur conform zâmbetului?
Acest aspect ne-a făcut să fim astăzi din ce în ce mai preocupați de igienă orală. Pe lângă prevenție și diferite tratamente, tot mai multe persoane devin interesate de detartraj și albire de dinți. Vorbim despre două proceduri benefice, dar diferite. Pe de altă parte, unii nu reușesc să înțeleagă diferența dintre cele două și nu știu cu exactitate când este momentul potrivit pentru a recurge la un astfel de tratament.
Din acest motiv, specialiștii recomandă întâi o consultație, în urma căreia medicul poate decide care este metoda potrivită nevoilor tale. Și dacă în urmă cu mulți ani, nu puteai beneficia de tehnologii avansate peste tot în țară, astăzi găsești specialiști oriunde te-ai afla, cum ar fi, de exemplu, cabinete stomatologice Rm Valcea. Iată ce presupune fiecare procedură în parte:
Detartrajul
Detartrajul este procesul cu ajutorul căruia se curăță dinții. Prin intermediul acestui tratament se înlătură depozitele de piatră dentară, dar și acele depuneri maronii sau negre. În urma acestui proces, dantura ta poate părea mult mai albă, deoarece este mai curată.
De cele mai multe ori, detartrajul este folosit doar în scop estetic, însă există și situații în care stomatologii îl recomandă în scop terapeutic. De ce? Pentru că tartrul poate produce în timp diferite probleme, precum: sângerări gingivale, paradontoză și chiar pierderea dinților.
Dacă vorbim despre metoda modernă de igienizare, trebuie să știi că poți apela la detartrajul dentar cu ultrasunete. Acesta este urmat de un periaj profesional și de Air-flow – o procedură cu ajutorul căreia sunt îndepărtate microparticulele depuse și colorațiile determinate de tutun.
Albirea dentară
Cu siguranță și tu îți dorești o dantură perfectă, dar trebuie să știi ca albirea nu reprezintă un truc magic, ci este rezultatul unei proceduri complexe. Unele alimente, precum: cafeaua, ceaiul, tutunul sau vinul roșu contribuie frecvent la modificarea culorii dinților. Și pentru că un zâmbet frumos și sănătos înseamnă și o stare generală de bine, tratamentele pentru albire au devenit din ce în ce mai apreciate.
Pe de altă parte, e important să știi că o astfel de decizie se ia doar după controlul stomatologic, atunci când medicul va realiza o examinare completă. Vorbim aici despre analizarea stării generale de sănătate, inclusiv alergii sau sensibilități, analizarea gingiilor, dinților și lucrărilor. De asemenea, e important să cunoști că există două modalități prin care poți beneficia de acest tratament.
-
Albirea dinților cu sursă de lumină - această tehnică constă în aplicarea unui gel pe întreaga suprafață a dinților, care sunt expuși apoi unui fascicul luminos;
-
Albirea internă sau albirea interdentară - această procedură se realizează doar pentru dinții care au fost supuși unui tratament. De cele mai multe ori, aceștia își schimbă culoarea, devenind inestetici, iar stomatologii recomandă albirea.
Așadar, dacă îți dorești un zâmbet frumos și strălucitor, poți apela la ajutorul specialiștilor. Ei vor analiza situația ta și iți vor recomanda cea mai bună metodă, adaptată nevoilor tale. În plus, nu uita că dantura perfectă are nevoie de multă atenție din partea ta.