Antena 3 CNN Actualitate Religie Detaliul cutremurător legat de moaștele Sfintei Parascheva. Veșmintele ei poartă un blestem

Detaliul cutremurător legat de moaștele Sfintei Parascheva. Veșmintele ei poartă un blestem

Pentru realizarea vesmintelor Sfintei Cuvioase Parascheva, croitorii din atelierele Arhiepiscopiei tin mai intai post si se roaga. Mai apoi, in anumite zile, cativa preoti ai Mitropoliei Moldovei si Bucovinei imbraca moastele, conform unor ritualuri bine stabilite. Intr-un set realizeaza cinci vesminte, scrie bzi.ro.

Putine persoane stiu insa ca Sfanta Parascheva are un vesmant sub cele realizate de croitori, care nu se schimba niciodata. Pe el este inscris blestemul domnitorului Vasile Lupu si al Mitropolitului Varlaam: "blestemat sa fie cel care va imprastia vreodata Moastele Sfintei Cuvioase Parascheva".

Sfintele moaste se afla la Iasi de peste 370 de ani, fiind aduse de domnitorul Vasile Lupu. Initial, au fost asezate in Biserica Trei Ierarhi. In anul 1888 insa, dupa slujba de vecernie, un incendiu a mistuit lacasul de cult, dar nu si moastele. Atunci, ele au fost mutate in Catedrala Mitropolitana.

 

Subiecte în articol: Sfânta Parascheva
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Festival de miștouri online la adresa lui George Simion