Cu toţii ştim că ceea ce cumpărăm şi mâncăm din hipermarket-urile este importat aproape în totalitate şi, de obicei, nu din ţări din UE, ci din Turcia sau China, iar ce ne intrigă cel mai tare este faptul că fructele şi legumele nu au gust, nici aromă, sunt fade şi chiar toxice, deşi aspectul este perfect.
De ce se întâmplă asta? Prof. univ. dr. Radu Şumălan, cadru didactic la USAMVB „Regele Mihai I al României”, care predă Fiziologia plantelor, a dezvăluit misterul.
„Importul de roşii în România se face din Italia, Turcia sau Spania, cu precădere. Paradoxal este că răsadurile sunt crescute de obicei în piatră măcinată, iar pentru ca să crească sunt tratate cu apă şi îngrăşăminte. Acolo există o industrie formidabilă şi nu se fac tratamentele la apariţia bolii, să ştii exact despre ce e vorba, ci îl fac preventiv, nu contează că apare sau nu boala. E ca şi cum ai lua antibiotice preventiv, fără să ai o boală manifestată”, spune prof. Şumălan.
Continuarea, pe Ziuadevest.ro.