Antena 3 CNN Actualitate Locale Detalii exclusive din dosarul răpirii celor trei copii din Hunedoara. Ministrul Familiei: „Mama nu a făcut foarte multe eforturi”

Detalii exclusive din dosarul răpirii celor trei copii din Hunedoara. Ministrul Familiei: „Mama nu a făcut foarte multe eforturi”

de Mia Lungu    |   

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a dat detalii, în exclusivitate la Antena 3 CNN, despre cei trei copiii din Hunedoara care au dispărut la începutul săptămânii și au fost găsiți joi, în Serbia, împreună cu tatăl lor, milionarul Adrian Marțian.

Adrian Marţian este audiat vineri la poliţie, după ce copiii săi, găsiţi după 3 zile în Serbia, au fost aduşi şi ei în ţară în această dimineaţă. Tatăl milionar spune că nu-i cunoaşte pe răpitori şi că nu a cerut azil politic în Serbia. Susţine însă că statul român este vinovat pentru situaţia în care au ajuns avea copiii lui. Minorii sunt acum în custodia autorităţilor de la protecţia copiilor şi sunt ținuți într-un loc secret. Mama lor susține că nimeni de la DGASPC nu a înștiințat-o unde sunt cei trei frați.

Natalia Intotero spune, însă, că reprezentanții DGASPC se află în legătură cu mama copiilor, prin intermediul avocatului.

„Categoric, colegii de la Direcția Generală de Asistență și Protecția Copilului (DGASPC) țin legătura cu mama așa, cum au ținut și până la momentul dispariției, dar această legătură a fost în principal prin avocat, pentru că așa a dorit mama. Ceea ce pot să vă spun e că sunt într-o locație sigură, acești copii, că au fost și sunt hrăniți, că au fost evaluați din punct de vedere medical, li se oferă consiliere psihologică și sunt bine la momentul acesta.

În primul rând, există acea sentință dată de instanță prin care copiii au fost încredințați mamei în luna august. Dar din luna august și până la momentul dispariției mama nu a făcut foarte multe eforturi să vină să stea la discuții cu copiii. În momentul în care a fost contactată de cei de angajați de la DGASPC li s-a spus să cheme un executor. Nu pot să intrii cu brutalitate. Copiii aceștia deja au fost traumatizați. Deci depinde foarte mult de mamă dacă va înțelege cum să se comporte cu acești copii.

Pot să vă spun că în momentul de față copiii sunt bine îngrijiți, sunt liniștiți și acest lucru vor face în continuare angajații de la DGASPC, să li se ofere toată liniștea, toată dragostea de care acești copii au nevoie.

Cel mai important este că ambii părinți trebuie să înțeleagă că acești copii sunt traumatizați și trebuie să aibă o atitudine cu înțelegere, cu iubire și cu afecțiune față de aceștia, altfel îi vom pierde.

(n.r. Mama) Să se folosească de toată legislația existentă în momentul de față și să recâștige, prin atitudinea ei, încrederea și respectul copiilor. Depinde doar de dânsa.”, spune ministrul Familiei.

Ministrul Familiei a avut un mesaj pentru părinții celor trei copii din Hunedoara

„Rugămintea mea este către părinți: fiecare părinte susține că iubește pe acești copii. Încetați cu aceste scandaluri, recâștigați-le dragostea și încrederea, gândiți-vă la binele lor. Până când situația se reglementează pot să vă spun, cei de la DGASPC le vor oferi dragoste, consiliere psihologică, hrană, bună îngrijire și intenționează ca în următoarea perioadă acești copii să fie duși și la o instituție de învățământ.”, a spus Natalia Intotero, la Antena 3 CNN.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile