Antena 3 CNN Emisiuni Numai de bine Cum trecem mai uşor peste o despărţire. De ce nu e bine să sari dintr-o relaţie în alta

Cum trecem mai uşor peste o despărţire. De ce nu e bine să sari dintr-o relaţie în alta

Georgiana Adam
3 minute de citit Publicat la 13:40 12 Mar 2021 Modificat la 13:52 15 Mar 2021

Din păcate, mulți dintre ei au picat deja testul și au preferat să aleagă despărțirea. Însă, abia după ce această decizie este luată definitiv, își dau seama ce înseamnă cu adevărat.

Astfel, urmează să trăiască diverse stări - de tristețe, de nervozitate, de nesiguranță și lista poate continua la nesfârșit.

Florentina Gionea, life coach spiritual vorbeşte despre cum putem depăşi momentele grele

''În momentul în care am ajuns să stăm mult timp cu partenerul au ajuns să iasă la suprafață lucruri care erau nerezolvate. Persoanele care au știut să le rezolve, le-au rezolvat și au trecut mai departe. În schimb, cele care nu au știut cum să gestioneze acest sistem emoțional negativ, care s-a activat, au mers mai departe către despărțire.

Iar o astfel de decizie îi afectează pe amândoi parteneri în egală măsură. 

''Momentele acestea sunt foarte grele, că practic din doi care formează un cuplu, o sferă, această sferă se rupe și ceva din cele două persoane se rupe și atunci rămânem cu răni emoționale, cu lucruri nespuse, nu ne putem concentra pe ce avem de făcut, pentru că emoțional suntem cumva prinși într-un vârtej din care trebuie să învățăm cum să ieșim''.

Dacă situația emoțională este foarte gravă, se recomandă vizitarea unui specialist

 Însă, dacă sunt lucruri mai ușoare, care pot fi gestionate, Florentina are o serie de sfaturi pentru noi.

''În primul rând, trebuie făcută o pauză de partener totală, dacă se poate și este posibil, în cazul în care nu există copii. Chiar și de o săptămână sau de câteva zile, să nu ne gândim la el, să nu vorbim despre el, să nu avem de-a face cu el dă o pauză ca să ne repetăm emoțional și să luăm deciziile în interiorul nostru, fără să mai fim agățați de celălalt''.

De asemenea, într-o astfel de perioadă dificilă, este recomandat să ne trecem fiecare gând pe o foaie de hârtie.  

''E foarte important să scriem în perioada aceasta, pentru că prin scris, este demonstrat științific, că ne descărcăm emoțiile și este cea mai ușoară formă și cea mai la îndemână ca tu să îți eliberezi emoțiile, iar după aceea să îți pui niște întrebări "cum mă simt acum? Cum aș putea să schimb această emoție? Care sunt persoanele care mă pot ajuta? Ce ar trebui să fac ca să mă simt diferit?"

Iar dacă îți vine să plângi, şi aici trebuie să existe o măsură.

''E ok să plângi ca să descarci o emoție, dar nu este ok să plângi până te epuizezi''

În momentul în care te epuizezi nu mai ai capacitate intelectuală, nu te mai poți focusa la muncă, nu îți mai poți face task-urile așa cum trebuie și mai ales dacă sunt copii în relație, copiii sunt foarte afectați de energia scăzută a mamei. E foarte important să știi când să te oprești din plâns. Foarte multe persoane recomandă plângi până când nu mai poți. Nu este corect! Pentru că din punctul ăsta de vedere se descarcă sistemul emoțional de energie și practic nu te mai poți orienta, nu mai poți lucra, nu mai poți face nimic, gândul tău este numai la relație''.

După o sesiune de plâns este obligatoriu să apelezi la una dintre metodele care știi că reușește să te încarce pe tine cu energie pozitivă.

''Să mergi în natură, să ieși cu prieteni, să mergi să cauți ajutor la un psiholog, să faci meditație''.

Ideal ar fi ca o vreme să nu intri într-o altă relaţie

''Dacă ai ieșit dintr-o relație recent, nu recomand să intri direct în altă relație, pentru că nu vei face decât să perpetuezi aceleași acțiuni și aceleași tipuri de energie pe care le-ai perpetuat și în fosta relație și rezultatul va fi evident''.

Dacă există teama că dacă intri într-o altă relaţie povestea se va repeta, rezolvarea vine din cultivarea încrederii de sine.

''Soluția este ca în perioada asta de non-relație să mă maturizez, să îmi dau seama ce îmi doresc și eu să vin la masă cu paharul plin, partenerul meu venind și el cu darurile lui masă și atunci împreună să formăm o relație armonioasă pe care ne-o construim în timp'', a spus Florentina Gionea, life coach spiritual.

Potrivit studiilor, numărul de divorțuri a crescut în pandemie.

De exemplu, în luna august 2019 au fost înregistrate aproximativ 2.000 de divorțuri, iar în aceeași lună a anului 2020 au fost cu aproximativ 400 mai multe.
 

Citește mai multe din Numai de bine
» Citește mai multe din Numai de bine
TOP articole