Ideea acestei construcţii a fost acceptată de autorităţi şi se va intinde pe 20 de hectare. In momentul de fata proiectul este in faza de asteptare pentru autorizatii din partea consiliului Judetean Ilfov.
Scopul acestei platforme este pentru a reduce a cantitatea de deseuri si a rezolva problema gropilor de gunoi care nu sunt ecologice la ora actuala.
"Scopul este de a putea prelucra toată cantitatea de care este adunată pentru a duce la groapa de gunoi cât mai puţină cantitate sau chiar deloc. Şi, prin aceste procedee pe care noi le avem în plan să le introducem în acest complex integrat se poate ajunge aproape zero cantitatea de gunoi", spune Ioan Ciuclea, director general, Supercom.
Procesul tehnologic este foarte dinamic şi a fost gândit în detaliu. Iar Investiţia acestui proiect are o valoare de peste 140 de milioane de euro şi se va desfăşura în două etape.
"O etapă de pregătire şi separare a acestor deşeuri care se numeşte TMB, instalaţie de tratare mecanică a deşeurilor, iar partea a doua a investiţiei care costă ceva mai mult este o uzină complexă, care duce fracţia termoenergetică în energie (...)", adaugă Radu Paul, director tehnic Supercom.
Complexul integrat a fost poiectat si gandit pentru a trata deşeurile asa cum este impus de ordonanţa 92 si alte acte normative.
Ministerul Mediului a fost încântat despre această idee.
"Noi am prezentat acest proiect autorităţilor, inclusiv la Ministerul Mediului, ideea este foarte bună numai că trebuie luate o serie de decizii la nivel de Guvern, pentru că astfel de instalaţii probabil că ar trebui 10-12 minim, în România", adaugă Ioan Ciuclea, director general, Supercom.