Antena 3 CNN Life Știinţă Descoperire remarcabilă în Italia. Urmele unor strămoși ai crocodililor au fost găsite la 2.200 metri altitudine

Descoperire remarcabilă în Italia. Urmele unor strămoși ai crocodililor au fost găsite la 2.200 metri altitudine

de Naty Badea    |   

Într-o zi acum 250 de milioane de ani, într-un moment în care mareea era scăzută, mai multe specii de reptile și-au lăsat urmele în timp ce se plimbau pe plajă. Acum acolo este un munte.

Conform Corriere della sera, în zona Valle Maira din Italia, la 2200 de metri altitudine urmele de arcozauri, strămoși ai crocodililor, descoperite în perioada 2017-2020 ar putea fi distruse în timp de fenomenele meteologice. 

Arheologul care le-a descoperit trage un semnal de alarmă că acest muzeu arheologic în aer liber ar trebui protejat și că în ultimii ani s-a observat o degradare a acestor urme unice în lume. 

 

Anul acesta au fost descoperite alte 5 urme mai mici în apropiere de celalte 8 descoperite în 2017, așa că specialiștii cred că ar fi vorba despre mai mulți pui de reptile care își urmau părinții.

Arheologii estimează că, dacă nu vor fi protejate, urmele de arcozauri prețioase ar putea dispărea până în 2040 de aceea propun să intre cât mai curând sub tutela Unesco.

 

 

 

 

Subiecte în articol: arcozauri descoperiri arheologice Italia
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile