Antena 3 CNN Actualitate Descoperire incredibilă lângă Iași. Un tânăr a găsit dovada existenței mamuților pe aceste meleaguri în urmă cu peste un milion de ani

Descoperire incredibilă lângă Iași. Un tânăr a găsit dovada existenței mamuților pe aceste meleaguri în urmă cu peste un milion de ani

Doua noi descoperiri arheologice facute, la peste 30 kilometri de orasul Iasi fac senzatie in randul cercetatorilor, arheologilor si istoricilor ieseni. Concret, un tânăr din localitatea Alexandru Ioan Cuza a gasit, in timp ce lucra la o balastiera in zona vaii Siretului, o spada din perioada medievala cat si o veche piatra de moara, formata din cinci bucati dar si o piesa din fier din mecanismul unei mori de apa, scrie BZI.ro.

Unica este, insa, descoperirea si a doi molari (dinti - n.r.) de mamut, vechi de peste o suta mii ani. Acesta a fost ajutat de catre fostul sau profesor de Istorie, arheolog dr. Sergiu-Constantin Enea - Liceul Teoretic Ion Neculce din orasul Târgu Frumos sa le predea reprezentantilor Directiei Judetene pentru Cultura (DJC) Iasi.

Pe de alta parte, politistii i-au confiscat unui individ din comuna ieseana Scinteia, tot un molar de la un mamut, care a trait (conform specialistilor - n.r.) in urma cu peste un milion ani pe aceste meleaguri.

 

Subiecte în articol: descoperire arheologica mamut
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile