O misiune arheologică comună egipteano-germană a descoperit un templu datând din perioada ptolemeică, care s-a întins din anul 332 î.Hr. până în anul 30 î.Hr.. Este vorba despre Templul Batlmy din orașul antic Atreps, în provincia Sohag din sudul Egiptului, a anunţat, sâmbătă, Ministerul Egiptean al Turismului şi Antichităţilor, pe pagina de Facebook.
"Descoperirea reprezintă nucleul care va dezvălui mai multe elemente ale templului", se afirmă în acel comunicat, care menţionează că faţada templului, cu o lăţime de 51 de metri, este împărţită între două turnuri separate de poarta de intrare.
[GAL layout="3"]Unghiul de înclinare al turnurilor indică faptul că înălţimea iniţială a templului ar putea fi de 18 metri, ceea ce este similar cu Templul Luxor, precizează acelaşi comunicat.
În timpul lucrărilor de curăţare a porţii principale a templului, au fost găsite mai multe texte cu hieroglife care împodobeau faţada exterioară şi pereţii interiori, pe lângă gravuri cu scene înfăţişând un rege care o primeşte pe zeiţa Repyt, reprezentată ca o femeie cu un cap de leoaică.
Studiile iniţiale ale desenelor găsite la intrare şi pe unii pereţi au indicat că templul a fost înfiinţat în timpul domniei regelui Ptolemeu al VIII-lea, care ar putea fi fondatorul templului.