Antena 3 CNN Actualitate Inedit Descoperire arheologică majoră, în România. Operație pe creier făcută cu succes în urmă cu 4.500 de ani

Descoperire arheologică majoră, în România. Operație pe creier făcută cu succes în urmă cu 4.500 de ani

<1 minut de citit Publicat la 20:21 22 Noi 2018 Modificat la 20:21 22 Noi 2018

O descoperire arheologică realizată în judeţul Alba în urmă cu 45 de ani a bulversat lumea istoricilor şi antropologilor europeni.

Preluată imediat de comunitatea ştiinţifică, ştirea a fascinat cercetătorii preistoriei europene. Este vorba de ceea ce s-ar putea numi o operaţie rudimentară pe creier datată cu aproximativ 4.500 de ani în urmă.

Resturile scheletului unei femei, care a fost descoperit în anul 1972 în apropierea localităţii Livezile, din judeţul Alba şi care datează încă de la începutul Epocii Bronzului, a scos la iveală detalii extrem de valoroase. Cercetătorii de la Muzeul Naţional al Unirii, din Albă Iulia, au declarat că femeia a fost operată pe creier şi, mai mult, că operaţia a fost un succes, această supravieţuind intervenţiei.    Potrivit istoricilor, cea mai veche operaţie pe creier efectuată în neolitic, descoperită în România, a fost făcută cu o lamă de silex şi are o lungime de aproape 11 cm.

Mai mult, pe Adevarul.

Citește mai multe din Inedit
» Citește mai multe din Inedit
TOP articole