Antena 3 CNN Actualitate Justiție Deputatul PSD Titi Hoban, condamnat la trei an de închisoare cu suspendare

Deputatul PSD Titi Hoban, condamnat la trei an de închisoare cu suspendare

Deputatul Titi Holban a fost condamnat definitiv miercuri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la trei ani închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Un complet de cinci judecători de la instanţa supremă a respins atât apelul DNA, cât şi pe cel al deputatului, fiind menţinută condamnarea de trei ani de închisoare cu suspendare dată de instanţa de fond în martie 2016.

La ultimul termen al procesului, desfăşurat luni, procurorul de şedinţă le-a solicitat magistraţilor condamnarea deputatului la cinci ani de închisoare cu executare.

În ultimul cuvânt în faţa instanţei, Titi Holban a negat faptul că ar fi primită ca mită 10.000 de euro, susţinând că banii au fost luaţi ca împrumut.

Potrivit DNA, în ianuarie 2014, Titi Holban i-a promis unui denunţător, în schimbul sumei de 10.000 de euro, sumă pe care a primit-o efectiv în două tranşe, că va interveni pe lângă o altă persoană, pentru ca aceasta, la rândul ei, să intervină pe lângă un inspector cu funcţie de conducere la una dintre Direcţiile Regionale Antifraudă. Intervenţia viza ca societatea administrată de un apropiat al denunţătorului să nu fie sancţionată în urma controlului efectuat de această instituţie.

În iunie 2014, DNA a cerut Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Titi Holban, însă cererea procurorilor a fost respinsă.

Sursă: Agerpres
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un paradis turistic din Italia este nevoit să refuze turiști pentru că nu mai are apă