Purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuț Stroe, intervine în disputa care s-a extins la nivel național în legătură cu suspendarea permisului auto după rezultatele pozitive ale testelor rapide antidrog.
Stroe și-a publicat punctul de vedere pe contul său de pe o rețea socială.
"Un șofer care refuză, din principiu, testarea îmi ridică un mare semn de întrebare. Niciodată nu am refuzat testul cu fiola sau deplasarea la spital pentru recoltare de probe. Pentru că niciodată nu am avut ceva de ascuns sau vreo temere legată de testare.
Când ne urcăm la volan, trebuie să fim conștienți că suntem responsabili atât de viața noastră, cât și a celorlalți de pe șosele.
Mai mult decât atât, a fost introdusă acea limită de 72 de ore pentru suspendarea permisului, până la care statul are obligația să realizeze analize de laborator. Altfel, permisul este returnat posesorului. Așadar, chiar și în ipoteza puțin probabilă să ai un fals pozitiv, ai 72 de ore la dispoziție să îți dovedești nevinovăția.
Teoriile conform cărora aceste teste vor ieși pozitive de la un simplu Nurofen se bazează pe cazuri extreme și foarte rare. Dacă noi, cei curați, cădem pradă acestor teorii, nu facem altceva decât să îi protejăm pe aceia care consumă droguri și se urcă la volan.
Iar dacă vorbim despre acuratețea acestor teste, eu cred că în această eră a tehnologiei este absolut necesar sa folosim aparate și teste de calitate, cum se întâmplă în alte țări, pentru a nu mai lăsa posibilitatea acestor inconștienți să pună la îndoială și să evite testarea, a scris Ionuț Stroe pe Facebook.
Un șofer care refuză din principiu testarea îmi ridică un mare semn de întrebare. Niciodată nu am refuzat testul cu...
Publicată de Ionuț Stroe pe Vineri, 12 iulie 2024
Guvernul a decis modificarea controversatei OUG 84 după reacțiile negative la nivel național
Varianta inițială OUG 84 îi lasă fără permis pe șoferii care refuză testarea antidrog, până la sosirea rezultatelor de la laboratoare de medicină legală.
Însă guvernul a anunțat, joi, modificarea Ordonanței de Urgență, după ce au apărut reacții negative la nivel național, agregate în special pe rețelele sociale.
Contestatarii actului normativ invocă situațiile în care testele rapide antidrog furnizează rezultate fals pozitive.
"Șoferii care nu vor primi în termen de trei zile rezultatul după testarea antidrog în laboratoarele de medicină legală vor putea primi înapoi permisele auto, întrucât nu trebuie să sufere ei dacă statul nu are capacitatea administrativă de a rezolva problema t