Antena 3 CNN Politică Alegeri locale Denunţătorul lui Nicuşor Dan, audiat de procurorii DNA în dosarul pe banii din campanie

Denunţătorul lui Nicuşor Dan, audiat de procurorii DNA în dosarul pe banii din campanie

Denunţătorul lui Nicuşor a fost audiat la DNA. Este vorba despre Mihai Enache, contracandidatul său la Primăria Bucureşti. Acesta a depus un denunţ în privinţa finanţării campaniei actualului primar.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Mihai Enache a fost audiat la DNA, după plângerea pe care a depus-o la finalul lunii aprilie pe numele lui Nicuşor Dan. Mai exact, acesta îl acuză pe primarul Nicuşor Dan de finanţare netransparentă a publicităţii electorale şi i-a cerut primarului să dezvăluie valoarea reală a costurilor din campanie, pentru că, spune Enache, acestea nu ar fi putut fi acoperite doar din donaţiile pe care le-a primit Nicuşor Dan.

Astfel, procurorii DNA urmează să verifice sursa finanţării cu care Nicuşor Dan şi-a făcut publicitate pe panourile din Bucureşti cu mult timp înaintea contracandidaţilor săi.

"Am fost chemaţi de procurorii DNA pentru a fi înştiinţaţi că a fost începută urmărirea penală în urma plângerii depuse de noi pe data de 30 aprilie. Sperăm la o anchetă cât mai rapidă, în aşa fel încât să aflăm până la alegeri care este situaţia reală cu privire la campania de publicitate outdoor utilizată de domnul Nicuşor Dan. Fie dânsul a folosit pentru plata acestor servicii nişte sume de bani pe care nu le-a declarat şi pe care nu le vedem, fie a primit beneficii directe constând în reduceri substanţiale de la singura societate comercială cu care a avut contracte, societatea controlată de domnul Matei Păun. Noi am estimat, din ofertele pe care le-am primit şi noi în perioada pre-electorală, un cost de cel puţin 500.000 de euro al campaniei de publicitate exterioară", a declarat Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Bucureşti.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile