Antena 3 CNN Politică Demisii cu răsunet în PSD, din cauza listelor pentru alegeri. Acestea sunt numele grele care nu mai candidează la parlamentare

Demisii cu răsunet în PSD, din cauza listelor pentru alegeri. Acestea sunt numele grele care nu mai candidează la parlamentare

Milena Niță
6 minute de citit Publicat la 14:00 22 Oct 2020 Modificat la 14:00 22 Oct 2020

Unii dintre membrii PSD care au pierdut susţinerea partidului şi nu mai candidează pentru un post de senator sau deputat au plecat din formaţiunea politică.

Şerban Nicolae, Liviu Pop, Pleşoainu şi Preda pleacă din PSD

Este vorba despre nume grele din PSD, unii dintre ei foşti miniştri - printre aceştia Şerban Nicolae, Liviu Pop sau senatorul de Neamţ Dan Manoliu. De asemenea, şi Liviu Pleşoianu, Radu Preda sau Vlad Bontea.

În acelaşi timp, mai sunt şi alţi membri care sunt nemulţumiţi şi se află pe picior de plecare.

Decizia numele grele care au plecat din partid vine după ce, miercuri seară, au fost validate listele pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie şi au început să curgă nemulţumirile pe grupurile interne ale PSD, din rândurile celor care nu şi-au mai găsit un loc eligibil pe listă.

Unii dintre parlamentari deja au părăsit formaţiunea politică, iar alţii au spus că vor lua joi o decizie.

Surse: Şerban Nicolae şi Cătălin Rădulescu ar putea candida la parlamentare din partea Ecologiştilor

Din informaţiile Antena 3, Şerban Nicolae şi Cătălin Rădulescu (cel care a fost exclus din PSD în urmă cu puţin timp, pentru că nu a venit la moţiunea de cenzură) au contactat mai mulţi parlamentari PSD în ultimele zile, care nu se mai regăsesc nici ei pe liste, pentu a-i coopta într-o nouă mişcare politică.

Totodată, Şerban Nicolae şi Cătălin Rădulescu iau în calcul să candideze din partea Partidului Ecologist Român (PER) la alegerile parlamentare, potrivit informaţiilor Antena 3.

 

Iată, mai jos, reacţiile câtorva social-democraţi scoşi de pe liste.

Liviu Pop: Deși am fost votat pentru prima poziție la Senat de CEX PSD Maramureș, am fost înlăturat de pe listă

Dragi prieteni de pe Facebook,

Deși am fost votat pentru prima poziție la Senat de CEX  PSD Maramureș, am fost înlăturat de pe listă.

Ce decizie credeți că ar trebui să iau:

1. Să rămân în PSD?
2. Să îmi dau demisia din PSD?
3. Să candidez din partea altui partid? 
4. Altceva?

Vă mulțumesc pentru eventualul răspuns.

Respect!

 

Şerban Nicolae: Joi voi face poate cel mai dureros anunț privind activitatea mea publică

Crezul meu politic

Ce cred eu că vor românii care mi-au dat mandatul de senator al României:

1. Să-mi dedic întreaga activitate publică României și poporului român.
2. Să apăr dreptul românilor la identitate, demnitate, un trai decent și în siguranță.
3. Să combat abuzurile, nedreptățile și hoția.

Asta am făcut!

Am promovat, cu toată priceperea și cu toată energia, legislația care:

1. a promovat valorile fundamentale ale identității și demnității românilor - reperele istorice, tradiția, credința, familia, personalitățile;
2. a asigurat creșterea constantă, consistentă și durabilă a economiei României, a crescut semnificativ veniturile românilor care trăiesc din muncă cinstită, a susținut libera inițiativă în sectoarele economice-cheie și a urmărit protejarea ultimelor bogății rămase în patrimoniul economic al României - resursele naturale ale solului și subsolului, rezerva de aur și participațiile statului român în economie;
3. a înlăturat cauzele unor abuzuri judiciare flagrante și a asigurat reala independență a justiției față de orice ingerință nelegitimă;

Cred cu toată tăria că alegătorii care m-au votat vor ca România să rămână o Țară și să nu devină o regiune, ca românii să rămână un Popor și să nu devină o populație și să trăiască demn și decent, ca o națiune europeană respectată, cu trecut, prezent și viitor!

Mâine (joi - n.r.) voi face poate cel mai dureros anunț privind activitatea mea publică.

Dar, în viață, o ușă se închide, o alta se deschide.
 

Liviu Pleşoianu: Din acest moment, drumurile noastre se despart

Partidul în care am intrat în 2016 este exact opusul partidului din 2020! Din acest moment, drumurile noastre se despart. Iar cine mă cunoaște știe că, dacă ajung să iau hotărârea de a pleca de undeva, nu mă mai uit niciodată înapoi. PSD a fost preluat de călăi ai oricărui principiu, de oameni din clei care se dedublează şi îşi inventează azi versiuni noi care pornesc a se lupta cu versiunile lor de alaltăieri. Cine acceptă așa ceva - să fie sănătos! Eu nu accept! 

Impostorilor și sforarilor nu am ce să le transmit. Colegilor rămași verticali şi oamenilor care ne-au votat în 2016 am însă multe să le spun în continuare! Cu ei chiar am de ce să vorbesc despre CURAJ şi despre PRINCIPII puse în practică!

...Pentru că am fost primul care, încă din luna decembrie 2016, imediat după alegeri, am spus că Iohannis ar trebui suspendat şi că, dacă acest lucru nu se întâmplă, va face tot ce ţine de el ca „să nu mai rămână piatră pe piatră în această ţară”. Exact această expresie am folosit-o. Multora li s-a părut exagerată, prea dură. ...Apoi, s-a văzut că am avut perfectă dreptate!

...În data de 7 februarie 2017, în plină isterie naţională legată de „OUG 13”, am rămas în bancă, în Parlamentul României, unde am fost trimis prin VOTUL OAMENILOR, şi am protestat civilizat pe toata durata „discursului” plin de ură scrâşnită al Insului din Deal.

...Tot în acea perioadă, am insistat pe toate căile posibile ca PSD să le dea ocazia să se exprime public celor care nu cred într-un stat condus de oameni din spatele cortinei. Mi-am conceput şi un mesaj care să mă definească în tot ceea ce fac: „Lasă-i să lupte alături de tine pe cei care te-au ales să lupţi pentru ei!”...

...În aprilie 2017, m-am dus chiar în bârlogul... mamutului radioactiv. În plină dezbatere a Comisiei de la Veneţia, găzduită la Cotroceni, am vorbit în faţa tuturor despre încălcarea grosolană a Constituţiei României de către Insul-în-geacă-roşie, despre cum înţelege el să nu fie mediator, ci dezbinator şi instigator!

...În cadrul şedinţelor Comisiei de Anchetă din Parlament am adresat toate întrebările corecte, fără nicio ezitare, chiar dacă acolo se afla marele GEORGE MAIOR... Apoi, fără să cer vreun ajutor de la partid, m-am dus pe persoană fizică în faţa sediului central DNA, pentru a-i adresa distinsei KOVESI întrebarea de care tot fugea: „Ce aţi căutat acasă la Oprea în seara turului II al alegerilor prezidenţiale din 2009?”.

...Câteva săptămâni mai târziu, i-am adresat aceeaşi întrebare şi la Bruxelles, privind-o în ochi fără să clipesc şi întâlnindu-i toată URA de care e capabilă. Şi e capabilă de INUMAN de multă...

...Pentru înlăturarea lui Grindeanu am votat fără ezitare. DAR pentru numirea sa la ANCOM n-am mai votat câteva luni mai târziu, declarând că nu sunt BIPOLAR!

...Pentru înscăunarea lui Tudose n-am votat şi mă felicit în fiecare zi pentru asta!

...Am considerat important să lucrez la Legea ONG-urilor, deşi, aşa cum mă aşteptam, o puternică opoziţie a venit chiar dinspre propriul Guvern. Au urmat multe alte proiecte, precum cel privind limitarea mandatelor şefilor din servicii sau cel privind excluderea din magistratură a celor care au lucrat în echipe mixte, în baza protocoalelor secrete cu SRI.

...Bugetul pe 2018, de pildă, nu l-am votat, pentru că nu mi se pare normal să aloci bani în plus către instituţiile de forţă înainte de a le fi reformat cu adevărat.

...Acelor membri ai opoziţiei care confundă Parlamentul cu stadionul le-am ţinut piept cu propriile arme, pentru că n-am suportat să văd cum sunt efectiv HĂRŢUIŢI colegii mei în Parlamentul României de către o adunătură de roboţei cipaţi.

...Ambasadorilor şi ZEILOR de la Bruxelles le-am răspuns ferm şi argumentat de fiecare dată când au înţeles să ne bată cu linia peste degete, din reflexul de a ne considera copiii inadecvaţi ai Vestului.

...Am protestat cu portocale la Cotroceni, atunci când Insul Bizar a spus că nu știe și nu-l interesează nimic legat de abuzurile "unității de elită" DNA Ploiești.

...Am candidat la funcția de președinte PSD și am vorbit în cadrul acelui congres așa cum o fac mereu: perfect LIBER!

Multe ar mai fi de spus despre CURAJ, despre asumarea unei lupte împotriva Sistemului. Cert este că lucrurile sunt simple: ori ai CURAJ, ori n-ai, ori te lupţi, ori nu te lupţi, ori îţi asumi nişte principii, ori nu. Aşa că, fără a mă cocoţa pe vreun piedestal (sunt un om normal, cu calităţi şi defecte), chiar am multe de spus despre „curaj” şi despre „principii asumate”. Dacă aş fi gândit aşa cum din păcate mult prea mulţi gândesc în politica românească, nu m-aş fi expus şi mi-aş fi asigurat foarte uşor un locşor pufos şi relaxant...

Voi continua şi de acum înainte să vorbesc şi să acţionez doar sub impulsul lucrurilor în care cred, alături de ceilalţi oameni LIBERI! Fie să FIM!

Citește mai multe din Politică
» Citește mai multe din Politică
TOP articole