Antena 3 CNN Actualitate Delia Budeanu, una dintre cele mai cunoscute prezentatoare TV, a murit la vârsta de 78 de ani

Delia Budeanu, una dintre cele mai cunoscute prezentatoare TV, a murit la vârsta de 78 de ani

de Roxana Mihăiescu    |   

Delia Budeanu, una dintre cele mai cunoscute crainice de televiziune din perioada comunistă, a murit sâmbătă, 19 octombrie 2024.

Delia Budeanu s-a născut pe 28 mai 1946 și a absolvit Facultatea de Litere a Universității din București în 1969.

Între 1970 și 1998 a fost crainic de televiziune la TVR.

A debutat în 1970, în cadrul programului 2 de la TVR, unde prezenta emisiuni care includeau concerte simfonice. 

De-a lungul timpului, a fost o prezență constantă și apreciată pe micile ecrane, fiind cunoscută pentru zâmbetul ei cald și felul plăcut în care prezenta știrile.

După ce soțul ei, Radu Budeanu, un cunoscut jurnalist, a murit, Delia Budeanu s-a retras timp de zece ani din viața publică.

În 2008, aceasta a publicat cartea „Live” la editura Vremea, în care a povestit despre experiențele sale ca prezentatoare de televiziune într-o perioadă dificilă. Între 2008 și 2012, a realizat emisiuni culturale la Antena 2 și la Money Channel.

În vara acestui an, Delia Budeanu a lansat cea de-a doua carte a sa, „Jurnal. Rațiune și sensibilitate”, la Editura Curtea Veche.

Pe lângă activitatea sa în televiziune, Delia Budeanu a susținut diverse proiecte culturale și artistice, inclusiv „Festivalul Internațional de Film pentru Drepturile Omului”, un eveniment important în peisajul cultural românesc.

Trupul neînsuflețit al acesteia va fi depus, duminică, ora 16.30, la Mănăstirea Cașin din București, iar înmormântarea va avea loc, luni, la Mănăstirea Ghighiu, transmite Gândul.

Subiecte în articol: delia budeanu prezentatoare tv deces
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile