Antena 3 CNN Actualitate Decizii de recalculare retrase de la pensionari, în Alba. Ministerul Muncii cere explicații de la Poștă și Casa Teritorială de Pensii

Decizii de recalculare retrase de la pensionari, în Alba. Ministerul Muncii cere explicații de la Poștă și Casa Teritorială de Pensii

de Mia Lungu    |   

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale cere urgent Companiei Naţionale Poşta Română şi Casei Teritoriale de Pensii Alba clarificări cu privire la retragerea de la beneficiari a 17 decizii de recalculare a pensiilor, informează instituţia pe pagina sa da Facebook.

"Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale a luat act de informaţiile apărute în presă referitoare la cele 17 decizii de recalculare a pensiilor transmise de către lucrători ai Oficiului Judeţean de Poştă Alba către pensionari şi care au fost retrase ulterior de la beneficiari.

Facem precizarea că o astfel de procedură nu este prevăzută în aceşti termeni în Convenţia încheiată cu Poşta Română. MMSS cere urgent Companiei Naţionale Poşta Română şi Casei Teritoriale de Pensii Alba clarificări cu privire la această situaţie", se spune în postare.

Potrivit unor informaţii apărute în presa locală şi centrală, mai multe decizii de recalculare a pensiilor au fost oprite de la distribuire în judeţul Alba, pe motiv că ar putea conţine erori. Reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii Alba nu au putut spune despre câte decizii este vorba. Ei au afirmat că se va face o reverificare a acestora.

Compania Naţională "Poşta Română" (CNPR) a început, vineri, 16 august, distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor către toţi beneficiarii din ţară, a transmis compania într-un comunicat.

Procesul de distribuire a deciziilor de recalculare a pensiilor se va încheia cel târziu la data de 30 august 2024.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile