Antena 3 CNN Actualitate Decizia lui Marcel Ciolacu, după scumpirile mascate şi cele de la detergenţi: "Sunt creșteri de prețuri total nejustificate"

Decizia lui Marcel Ciolacu, după scumpirile mascate şi cele de la detergenţi: "Sunt creșteri de prețuri total nejustificate"

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că ANPC și Consiliul Concurenței vor intra puternic peste comercianții și producătorii care au păcălit românii la preţ. 

de Milena Niță    |   

Decizia anunţată joi de Ciolacu, la începutul şedinţei de guvern, vine după ce aceștia au folosit un "truc", imediat după ce Executivul a plafonat prețurile.

Mai exact, producătorii au redus gramajul şi au menţinut preţul, astfel că românii nu au mai resimțit scăderea costurilor.

"Facem deja un pas important și în problema reducerii gramajului, dar a păstrării prețului, acest tip de scumpire mascată, de înșelare a clienților. 

Președintele ANPC a pus în transparență decizională ordinul care impune procesatorilor să semnaleze clar orice micșorare a gramajului produselor, cu toate detaliile necesare. 

Protejăm mai ales puterea de cumpărare a celor cu venituri mici și medii, cei mai afectați de aceste practici înșelătoare", a spus, joi, şeful Guvernului.

Marcel Ciolacu a mai spus că este necesar și un alt tip de intervenție, respectiv cea a Consiliului Concurenței.

"Un alt tip de intervenție la fel de necesară este a Consiliului Concurenței și va exista un control asupra pieței detergenților unde există creșteri de prețuri total nejustificate. 

Vrem să întregim astfel cadrul măsurilor de stopare a scumpirilor demarat prin mecanismele de plafonare a prețurilor", a punctat şeful Guvernului.

În ciuda faptului că inflaţia a fost în luna aprilie în scădere cu aproape un procent faţă de luna precedentă, prețul detergentilor a crescut față de anul trecut cu 25%.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile