Antena 3 CNN Actualitate De unde provine una dintre vulnerabilitățile autorităților într-o situație de urgență

De unde provine una dintre vulnerabilitățile autorităților într-o situație de urgență

1 minut de citit Publicat la 09:04 23 Mar 2016 Modificat la 09:04 23 Mar 2016

După seria de atacuri cu consecințe dramatice de ieri, 23 martie, guvernul belgian le-a cerut oamenilor să evite să blocheze canalele de comunicare. Această cerere ilustrează atât puterea, cât și limitările tehnologiilor moderne, scrie playtech.ro.

Alexander De Croo, prim-ministru al Belgiei, a scris pe Twitter că multe servicii de telefonie din Bruxelles au fost supraîncărcate, drept rezultat al încercării oamenilor să dea unul de celălalt după atacuri. Același lucru s-a întâmplat și în New York, după atacurile de la 11 septembrie 2011.

De Croo le-a cerut oamenilor să evite folosirea serviciilor standard, precum apeluri telefonice și mesaje text și să apeleze la Facebook, WhatsApp și Twitter prin conexiuni Wi-Fi. Acest sfat e demn de luat în considerare. În situații de urgență, e mai mult decât posibil să îți pierzi serviciul telefonic, dar poți ajunge la prieteni sau la familie prin aplicații care necesită doar conexiune la internet.

Acesta a un reminder al faptului că, deși suntem mai conectați ca niciodată și ne îndreptăm către un viitor al Internetului Tuturor Lucrurilor, tehnologia nu e perfectă și încă are slăbiciuni. Prin urmare, cel mai precaut ar fi să stabilești cu prietenii și cu familia cum ar trebui să comunicați în situații de urgență. De exemplu, aplicațiile de mesagerie precum WhatsApp și Facebook Messenger consumă foarte puține date, așa că o conexiune Wi-Fi nu ar fi neapărat vitală pentru a le folosi.

Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole