Antena 3 CNN Actualitate De joi se pot depune cereri de finanțare în cadrul proiectului „gROwth - Investim în copii, investim în viitor”

De joi se pot depune cereri de finanțare în cadrul proiectului „gROwth - Investim în copii, investim în viitor”

Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză anunţă deschiderea sesiunii 2019 pentru depunerea Formularelor de cerere de acord pentru finanțare în baza Hotărârii nr.239/2019 pentru instituirea unei scheme de ajutor de minimis privind programul guvernamental „gROwth - Investim în copii, investim în viitor”, începând cu data de 2 mai 2019, ora 10.00, informează Guvernul.

Formularele de cerere de acord pentru finanţare se pot depune prin poştă, curierat sau personal la Registratura Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză din str. Cristian Popişteanu, nr. 2-4, sectorul 1, Bucureşti.

Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză va publica pe site-ul său, periodic, lista cererilor de acord pentru finanţare depuse şi stadiul analizei acestora.

Toate informaţiile privind condiţiile care trebuie îndeplinite în vederea obţinerii finanţării se regăsesc la secţiunea „gROwth - Investim în copii, investim în viitor” pe pagina de internet a Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză (www.cnp.ro).
Formularele de cerere de acord pentru finanţare depuse până în prezent vor trebui retransmise conform normelor metodologice aflate pe site-ul CNSP.

Programul "gROwth -   investim  în  copii,  investim  în  viitor",  are ca  obiect susţinerea financiară a investiţiilor private în construcţia şi/sau înfiinţarea, amenajarea şi dotarea de grădiniţe cu profil sportiv.

Susţinerea financiară constă atât într-un ajutor nerambursabil privind o parte din  cheltuielile eligibile, cât şi în garantarea de către stat a unei părţi din creditul utilizat  de  către  investitor  pentru  construcţia  şi/sau  înfiinţarea,  amenajarea  şi dotarea grădiniţelor cu profil sportiv şi se repartizează astfel:   a) ajutor nerambursabil de până la 500.000 euro din cheltuielile eligibile, pentru construcţia şi/sau înfiinţarea, amenajarea şi dotarea grădiniţelor cu profil sportiv, plătit  investitorului  după  terminarea  lucrărilor  şi  obţinerea  autorizaţiei  de funcţionare provizorie de la Ministerul Educaţiei Naţionale;   b)garanţie  în  nume  şi  cont  stat  de  maximum  50%  din  valoarea  creditului contractat de investitor, excluzând dobânzile şi comisioanele aferente, cu condiţia ca aceste credite să finanţeze exclusiv cheltuieli eligibile aferente proiectului,  în  cazul în care acesta apelează la finanţarea integrală sau parţială a acestor cheltuieli prin creditare.

Garanţia se acordă prin intermediul Fondului Naţional de Garantare a  Creditelor  pentru  Întreprinderi  Mici  şi  Mijlocii  sau  Fondului  Românde Contragarantare. În  această  categorie  intră  atât  creditul-punte  acordat  pentru  finanţarea ajutorului nerambursabil, cât şi creditul de co-finanţare, acordat pentru finanţarea cheltuielilor eligibile neacoperite de ajutorul nerambursabil. Valoarea garanţiei se diminuează corespunzător cu diminuarea creditului rezultat după plata ajutorului  nerambursabil,  care  se  va  efectua  în  contul  investitorului  deschis  la  finanţator;
2    c)o alocare financiară nerambursabilă deductibilă din impozitul pe profit datoratanual de beneficiar pentru finanţarea cheltuielilor eligibile defalcată în tranşe egale pe o perioadă de 7 ani de la încheierea acordului de finanţare.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile