Antena 3 CNN Life De ce trebuie să ții cont când vrei să îți deschizi un cabinet stomatologic

De ce trebuie să ții cont când vrei să îți deschizi un cabinet stomatologic

Să îți deschizi un cabinet stomatologic poate reprezenta un business profitabil pe termen lung, dacă respecți anumite criterii și ții cont de aspectele care fac diferența.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Așadar, dacă ai de gând să îți investești economiile într-o astfel de afacere, ia în considerare atât avantajele, cât și dezavantajele. Iată câteva sfaturi utile care te vor ajuta să ai parte de imaginea de ansamblu.

Aparatură de ultimă generație și un spațiu igienizat

În primul rând, trebuie să le oferi pacienților un spațiu igienizat, în care procedurile medicale sunt realizate la standarde înalte, într-un mediu steril și dezinfectat. De asemenea, ca să te asiguri că pacienții vor pleca mulțumiți și că vor avea parte de cele mai bune condiții, trebuie să investești în aparatură de ultimă generație, care asigură înalta performanță și care respectă normele sanitare.

O primă decizie pe care poți să o iei este să achiziționezi un unit dentar profesional, mai precis, un scaun special pe care se vor așeza clienții. Pe de altă parte, o să îți prindă bine și un microscop endodontic. În plus, este necesar să ai un stoc de medicamente, să îți achiziționezi clești dedicați extracțiilor, să ai la dispoziție mănuși chirurgicale, măști, seringi și alte ustensile și echipamente care te vor ajuta să îți exerciți profesia corespunzător.

Ia-ți toate măsurile de precauție

Ține cont că această meserie implică și riscuri. De exemplu, pot apărea tot felul de erori, fie provocate de echipamente, fie din cauza oboselii sau neatenției, iar pacientul va avea de suferit și se pot produce vătămări corporale, ceea ce va duce la prejudicii. Așadar, ca să fii acoperit în cazul unui eveniment neplăcut de acest gen, apelează la o asigurare malpraxis.

De asemenea, atunci când îți achiziționezi aparatele, încearcă să obții o garanție cât mai mare, ca să le poți repara în timp util, fiindcă afacerea ta depinde de ele. Pe de altă parte, ți-ar prinde bine și niște măsuri de securitate. Mai precis, să îți instalezi camere de supraveghere, plus niște detectoare pe bază de senzori pentru inundație sau incendiu.

Vezi care este bugetul pe care îl ai la dispoziție

Un alt criteriu de care să ții cont, mai ales că investiția inițială este destul de costisitoare, este bugetul, fiindcă vei avea parte de cheltuieli. Gândește-te unde îți vei amenaja cabinetul, cum alegi zona, astfel încât clienții să aibă acces ușor, care este chiria pe care ești dispus să o achiți sau cu cât îți vei plăti angajații.

Vei avea nevoie, cu siguranță, de o asistentă, dar și de o recepționeră care să preia apeluri telefonice și să interacționeze cu clienții. În plus, ia în calcul că trebuie să ai o strategie eficientă de marketing, ca să îți promovezi serviciile și să atragi clienții.

În privința cheltuielilor, nu uita de taxele și impozitele aferente unei firmei, care merg către stat, plus cele de mentenanță, fiindcă aparatele trebuie întreținute, ca să funcționeze optim.

Încearcă să te specializezi pe o anumită ramură

E important să înțelegi cui se adresează serviciile pe care le oferi, ce segment de vârstă vrei să atragi în cabinetul tău. De exemplu, ai putea să te axezi doar pe stomatologia pediatrică. Pe de altă parte, poți să oferi o gamă largă de servicii, care să cuprindă și estetica dentară, adică procese ce țin de albirea dinților sau montarea fațetelor dentare.

Tot ce contează este să fii unul dintre cei mai buni medici stomatologici când vine vorba de aria ta, iar pacienții să apeleze la expertiza ta, fiindcă renumele joacă un rol major când vine vorba de succesul businessului tău.

Acestea sunt doar o parte din aspectele de care să ții cont când vrei să îți deschizi un cabinet stomatologic.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile