Japonia continuă să fie în topul clasamentelor globale în ceea ce priveşte longevitatea. Plecând de la statisticile pe această temă, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că există câţiva factori care contribuie la acest rezultat.
Consumul de legume - Japonezii, spre deosebire de locuitorii ţărilor din Vest, consumă foarte multe legume proaspete, alge marine, soia fermentată, orez şi peşte. Acestea asigură substanţe fitochimice adecvate, vitamine şi minerale. Aliemntaţia neadecvată şi kilogramele în plus cresc riscul mortalităţii, scrie ybrate.com
Stil diferit de gătit - De obicei, reţetele specifice bucătăriei japoneze se bazează pe gătitul la abur, fermentare, gătit lent şi grătar. În afară de acestea, japonezii obişnuiesc să consume porţii mici şi au obiceiul de a bea un castron de supă înainte de fiecare masă. Cultura ceaiului În Japonia, cultura ceaiului este foarte dezvoltată, fiind asociată longevităţii datorită proprietăţilor sale anti-bacteriene.
Porţii mici - Controlul porţiei şi eticheta reprezintă o parte important a culturii japoneze. Ei mănâncă din vase mici şi folosesc beţişoare. Japonezii nu mănâncă niciodată până se simt plini. Acest lucru ajută digestia şi este un factor important ce contribuie la păstrarea unui organism sănătos, potrivit adevarul.ro.