Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă De ce salata verde ne face mult mai mult rău decât carnea?

De ce salata verde ne face mult mai mult rău decât carnea?

M.Z.
<1 minut de citit Publicat la 23:44 18 Mai 2017 Modificat la 23:44 18 Mai 2017

O descoperire făcută recent răstoarnă tot ceea ce am crezut până acum despre fructe și legume, considerate cele mai sănătoase alimente. Cercetătorii de la Universitatea Carnegie Mellon (CMU) au ajuns la concluzia că salata este printre cele mai dăunătoare, dintre toate alimentele, fiind de trei ori mai poluantă în privința emisiilor de gaze cu efecte de seră, potrivit Unica.ro.

Asta în condițiile în care, în ultimii ani, numărul vegetarienilor s-a mărit, așadar și consumul de fructe și legume, în special salata verde.

”Sunt numeroase legume care au nevoie de mai multe resurse per calorie decât ne-am imagina. Vinetele, țelina și castraveții sunt personajele negative în acest studiu, comparativ cu porcul sau carnea de pui”, a declarat Paul Fischbeck, profesor la CMU.
 

Citește mai multe din Viață sănătoasă
» Citește mai multe din Viață sănătoasă
TOP articole