Kefirul este poate unul dintre cele mai populare produse lactate, atât datorită gustului plăcut, acrișor și răcoritor, cât și multiplelor beneficii pentru sănătate asociate cu consumul său. Dacă ești în căutarea unui kefir autentic, natural și plin de nutrienți, cel de la Artesana reprezintă o alegere excelentă. În continuare, îți vom prezenta câteva motive pentru care acest produs nu ar trebui să lipsească din frigiderul tău!
Este produs din lapte de cea mai bună calitate
Kefirul Artesana este fabricat doar din lapte integral de cea mai bună calitate, neomogenizat, nestandardizat și pasteurizat la temperatură blândă. Omogenizarea este procesul prin care globulele de grăsime din lapte sunt fragmentate în particule foarte mici și uniform distribuite, pentru a asigura o textură uniformă și a mări stabilitatea produsului. Standardizarea constă în ajustarea conținutului de grăsime din lapte, pentru a obține un produs cu caracteristici precise și constante, indiferent de variațiile naturale ale acestuia, iar pasteurizarea este un proces ce are drept scop distrugerea microorganismelor patogene.
Omogenizarea, standardizarea și pasteurizarea la temperaturi înalte pot influența într-o oarecare măsură proprietățile laptelui și, în consecință, și pe cele ale kefirului. Fiind neomogenizat, nestandardizat și pasteurizat doar la temperaturi joase, laptele din care este fabricat kefirul Artesana își păstrează toate proprietățile naturale și toți acei nutrienți esențiali pentru o sănătate optimă.
Conține doar ingrediente naturale
Kefirul de la Artesana se mândrește cu o compoziție pură, bazată exclusiv pe ingrediente naturale de înaltă calitate. Conține, pur și simplu, doar lapte și fermenții lactici responsabili pentru procesul de fermentație care dă caracterul unic acestui produs. Nu conține aditivi și conservanți, este un produs 100% natural, de calitate, pe care orice membru al familiei, de la cel mai mic până la cel mai în vârstă, îl poate consuma fără griji.
Oferă multiple beneficii pentru sănătate
Kefirul este o sursă excelentă de nutrienți vitali pentru organism, printre care se numără vitamina B12, calciu, vitamina K, vitamina B2, folat și fosfor. Mai mult decât atât, este o adevărată putere probiotică, depășind chiar și iaurtul din acest punct de vedere. Datorită conținutului de nutrienți, kefirul oferă multiple beneficii pentru sănătate: întărește sistemul imunitar, contribuie la sănătatea oaselor și a sistemului digestiv, poate ameliora simptomele alergiilor și astmului, protejează sănătatea cardiovasculară și ajută la menținerea nivelului optim de zahăr în sânge.[1][2]
Cu alte cuvinte, kefirul Artesana este nu doar un produs lactat gustos, ci și un adevărat elixir pentru sănătate, care merită inclus în dieta zilnică.
Este disponibil în mai multe sortimente
Unele persoane preferă gustul kefirului din lapte de capră, altele și-au dezvoltat o preferință pentru cel din lapte de capră ori vor să se asigure că toate produsele pe care le consumă sunt bio. Artesana a luat în considerare aceste preferințe ale consumatorilor și a creat o gamă variată de astfel de produse lactate. Indiferent că preferi kefirul din lapte de vacă sau de capră, bio sau convențional, la Artesana vei găsi o variantă pe gustul tău!
Susține un stil de viață sănătos
O dietă echilibrată este esențială pentru sănătatea organismului și ar trebui să includă și lactate, inclusiv lactate fermentate, bogate în probiotice.[3] Kefirul Artesana se integrează perfect într-un stil de viață sănătos și echilibrat, atât datorită conținutului ridicat de probiotice, cât și celorlalți nutrienți pe care îi conține. Poate fi consumat ca atare, poate atunci când ai poftă de o gustare răcoritoare, ori poate fi folosit în diverse rețete.
Dacă ești în căutarea unui produs lactat natural, bogat în probiotice și cu un gust deosebit, kefirul Artesana este alegerea perfectă. Prin calitatea ingredientelor, procesul de producție tradițional și beneficiile multiple pentru sănătate, kefirul Artesana se impune ca o opțiune excelentă pentru întreaga familie!
Surse:
1. Leech, Joe. „9 Evidence-Based Health Benefits of Kefir”, Healthline, 24 Sept. 2018, www.healthline.com/nutrition/9-health-benefits-of-kefir. Accesat la 29 Nov. 2024.
2. „What Are Kefir and Its Health Benefits?”, WebMD, 7 Oct. 2020, www.webmd.com/diet/kefir-good-for-you. Accesat la 29 Nov. 2024.
3. Fletcher, Jenna. „A Guide to Eating a Balanced Diet”, Medical News Today, 4 Jan. 2019, www.medicalnewstoday.com/articles/324093. Accesat la 29 Nov. 2024.