Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă De ce nu e bine să mănânci carne

De ce nu e bine să mănânci carne

<1 minut de citit Publicat la 11:20 14 Iun 2016 Modificat la 11:20 14 Iun 2016

Există zeci de studii care afirmă că limitarea aportului de carne în dieta zilnică poate reduce riscul apariţiei cancerului, bolilor cardiovasculare, diabet sau obezitate, însă, mai mult decât atât, scăderea consumului de carne la nivel mondial ajută la reducerea consumului de apă sau combustibil.

Acestea sunt câteva beneficii pentru corp dacă ai renunţa la carne cel puţin o dată pe săptămână:

Poţi limita riscurile apariţiei cancerului: Sunt numeroase studii care spun că o dietă bazată în special pe consumul de fructe şi legume poate reduce riscul apariţiei cancerului. Consumul de carne roşie şi procesată este asociată de cercetători cu apariţia cancerului de colon.

Poţi reduce incidenţa bolilor cardiovasculare: Date recente dintr-un studiu realizat la Universitatea Harvard spun că înlocuirea alimentelor bogate în grăsimi saturate (de exemplu carne sau lactate nedegresate) cu alimente bogate în grăsimi polinesaturate ( de exemplu uleiuri vegetale, nuci şi seminţe) reduce cu 19% riscul apariţiei de boli de inimă.

Poţi ţine la distanţă diabetul: studiile recente arată că alimentaţia bogată în carne roşie şi procesată creşte riscul apariţiei diabetului de tip 2.

Sursă: Mediafax
Etichete: carne dieta cancer
Citește mai multe din Viață sănătoasă
» Citește mai multe din Viață sănătoasă
TOP articole