Antena 3 CNN Economic De ce mulți pensionari au primit pensie mai mică decât scria pe decizia de recalculare. Ce se întâmplă cu diferența de bani

De ce mulți pensionari au primit pensie mai mică decât scria pe decizia de recalculare. Ce se întâmplă cu diferența de bani

de Laura Dinu    |   

Reprezentanții Casei de Pensii a Municipiului București au explicat care este motivul pentru care unii pensionari au primit luna aceasta sume mai mici decât ar fi trebuit, potrivit deciziei de recalculare. 

”Au fost identificate astfel de situații și acestea se datorează faptului că deciziile de recalculare a pensiei, potrivit Legii 360, au fost emise ulterior datei comunicării recalculării pensiilor pe luna septembrie. Aceste diferențe se achită în cel mai scurt timp”, a explicat reprezentantul Casei de Pensii. 

Mai mult decât atât, acesta a explicat că românii vor primi diferența într-o singură tranșă, cel mai probabil în luna octombrie. 

Pensionarii ale căror pensii scad

În aceeași conferință de presă, aceștia au explicat și care sunt seniorii care vor fi nevoiți să dea bani înapoi către Casa Națională de Pensii Publice. Este vorba despre cei ale căror pensii au crescut mai mult decât era necesar. 

”Se va revizui cuantumul pensiei începând cu 1 septembrie iar sumele încasate necuvenit se vor reține din pensie”, a declarat un reprezentant al Casei de Pensii București. 

Cu alte cuvinte, banii se vor reține din următoarele pensii, bineînțeles, eșalonat.

”Suma nu trebuie să depășească o treime din pensie”, a adăugat acesta. 

Subiecte în articol: pensii decizie de recalculare pensie
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile