Antena 3 CNN Life De ce merită să te muți la țară când viața la bloc nu te mai încântă

De ce merită să te muți la țară când viața la bloc nu te mai încântă

Dacă stilul de viață de la oraș nu te mai satisface și vrei să faci o schimbare, poate că ți-ar prinde bine să te muți la țară, unde vei duce o viață mai liniștită.

de Georgiana Adam    |   

Indiferent de motivele din spatele acestei decizii, să părăsești mediul urban pentru cel rural reprezintă o soluție potrivită, mai ales dacă vrei să te bucuri de mai mult spațiu, de natură și aer curat.

Drept urmare, iată avantajele pe care le vei avea în cazul în care te-ai săturat de traiul la bloc și vrei să locuiești la țară.

Vei avea mai mult spațiu

Odată ce te vei muta la țară, vei avea la dispoziție mai mult spațiu spre deosebire de ceea ce îți oferă o garsonieră sau un apartament. Vei avea propria curte, un teren, unde vei putea să cultivi ceea ce îți dorești, iar natura va fi mereu aproape. În plus, nu va mai trebui să cauți loc de parcare, pentru că vei avea un garaj sau pur și simplu poți să îți parchezi mașina în curte. Ba mai mult, atunci când temperaturile vor fi optime, mai ales vara, o să îți poți chema prietenii la un grătar ori de câte ori simți nevoia.

Legume și fructe proaspete

Aici ai posibilitatea să îți creezi propria ta grădină, unde să cultivi legume, pe care să le recoltezi chiar tu și să te bucuri de gustul acela autentic de țară, plin de prospețime. În plus, poți avea o livadă cu pomi fructiferi sau să plantezi florile tale favorite. Iar ca să te asiguri că acestea vor avea suficientă apă în sezonul secetos, pentru procesul de irigare, sau să o drenezi pe cea murdară, în cazul unui inundații, pentru a nu îți compromite cultura, folosește o . Astfel, te vei asigura că fiecare răsad, pom și floare vor primi apa de care au nevoie pentru a a se dezvolta corespunzător.

Carne, ouă și lactate la discreție

Odată cu mutarea la țară, nu va mai trebui să faci atâtea drumuri la supermarket sau să comanzi mâncare, fiindcă vei avea posibilitatea să îți crești propriile animale, un beneficiu pe care viața la oraș nu ți-l oferă. Pentru început, poți începe să crești câteva păsări, ca să ai carne și ouă proaspete. La fel, poți crește vaci, oi sau capre, pentru lapte, brânză sau iaurt. Iar la muncile agricole te poți baza pe capacitatea mare de efort a unui cal. Pentru Crăciun, poți crește un porc.

Natura își va face mereu simțită prezența

În primul rând, o să respiri un aer mult mai curat decât la oraș. Vei fi mereu înconjurat de natură, de iarbă verde, de flori, de copaci și pomi, iar peisajele te vor impresiona în funcție de anotimp. Nu vei mai fi nevoit să mergi în parc pentru a te bucura de colțul tău de natură, fiindcă aceasta te va înconjura mereu. Drept urmare, pe zi ce trece te vei simți mai relaxat.

O să descoperi liniștea

La țară nu vei mai fi trezit de sunetul de bormașină sau al unui pichamăr, ci de cel al cocoșului. Nu îți va mai bate nimeni în țeavă, iar muzica dată la maximum când vei dori să te odihnești va deveni o amintire. În plus, vei scăpa de aglomerația din trafic și de timpul pierdut la semafor. De asemenea, dacă mereu îți doreai să ai prin preajmă animale de companie, precum câini și pisici, aici este mediul potrivit pentru ele, pentru că vei avea suficient spațiu la dispoziție, iar vecinii nu te vor trage la răspundere pentru numărul acestora.

Dacă dorești o viață mai liniștită, să fii mereu înconjurat de natură, să ai mereu legume și fructe proaspete, o sursă pentru lactate, carne și ouă, atunci ar fi ideal pentru tine să te muți la țară. Poate că va dura ceva timp să te adaptezi la noul stil de viață, dar cu siguranță decizia pe care o vei lua va fi una potrivită.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile