Antena 3 CNN Actualitate Social De ce merg tinerii din Generația Z la interviurile de angajare cu părinții. „Ne trezim cu ei”

De ce merg tinerii din Generația Z la interviurile de angajare cu părinții. „Ne trezim cu ei”

de Ioana Coman    |   

Tinerii din Generaţia Z au început să meargă la interviurile de angajare însoţiti de un părinte sau de un membru al familiei. Din cauză că sunt nepregătiţi pentru viaţa profesională, mulţi dintre aceştia simt nevoia să aibă susţinerea şi sprijinul părinţilor în aceste momente, cu toate că acest aspect îi dezavantajează, spun specialiştii. Există şi cazuri în care părintele aplică în numele copilului, fără ca acesta să ştie.

Neferu Andreea – specialist HR: În ultima perioadă au început să fie cazuri din ce în ce mai dese în care ne trezim la interviuri cu mai mult de un participant. Am avut diferite cazuri, fie copii cu părinți, fie soț și soție, dar devin din ce în ce mai frecvente.

Aceştia nu doar că îi însoţesc, dar se implică în interviu, unii dintre ei ajungând chiar să aplice pentru diferite job-uri în locul tinerilor.

Bianca – specialist HR: Mi s-a întâmplat şi în cadrul interviurilor telefonice, părinţii să şoptească întrebări sau răspunsuri sau să îi citească candidatului de pe internet.

Neferu Andreea – specialist HR: Se întâmplă de foarte multe ori să sunăm să întrebăm despre persoana care a aplicat și ne trezim că spun că sunt părinții și ei au aplicat pentru fata sau băiatul lor.

Specialiştii le recomandă părinţilor să îşi lase copiii să participe singuri la interviurile de angajare.

Oana Botolon - consultant resurse umane: Cel mai bine ar fi ca la un interviu să ne prezentăm singuri, chiar dacă am fost însoțiți până acolo, până în fața clădirii. Apariția ne-o facem singuri, așa va trebui în continuare, când ocupăm un nou loc de muncă.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile