Antena 3 CNN Life Sănătate De ce e bine să mâncăm porumb fiert și cum se prepară corect 

De ce e bine să mâncăm porumb fiert și cum se prepară corect 

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 18:00 25 Iul 2022 Modificat la 18:00 25 Iul 2022

Medicii spun că, prin consumul de porumb fiert, prevenim cancerul la plămâni, datorită substanţei numita beta-cryptoxanthin. Vitamina E din porumb ajută celulele să se reînnoiască, încetinind astfel procesul de îmbătrânire a pielii.

Vitamina E din porumbul fiert ne protejează împotriva artritei, scade nivelul colesterolului reducând astfel riscul de ateroscleroză şi, implicit, de infarct.

Mai mult, porumbul fiert conţine şi potasiu, necesar pentru buna funcţionare a muşchilor şi a inimii.

Carbohidraţii cuprinşi în porumb dau energie şi nu permit depunerea grăsimii.

Totodată, vitamina A, conţinută în porumb, este un antioxidant natural foarte important pentru sănătate şi funcţionarea corectă a organismului, pentru un metabolism rapid, care te ajută să slăbeşti uşor.

”Porumbul fiert este plin de fibre, esenţiale pentru digestie, minerale, dar şi vitamina C, calităţi care îl fac ideal în curele de slăbire.

Un porumb fiert ne asigura 10% din vitamina C necesară pentru o zi şi 15% din necesarul de vitamina B5”, spune Marina Grigore, specialist în apifititerapie.

Mod de preparare:

Porumbul se scoate din pănuşi şi se curăţă bine de mătase. Se rupe fiecare porumb în două părţi egale. Dacă vârful nu are boabe mari, se rupe şi se aruncă.

După ce aţi pus tot porumbul, acoperiţi din nou cu panuşi. Se acoperă cu apă tot porumbul. Se pune o farfurie peste el pentru a nu se ridică deasupra apei.

Oala se pune pe foc mare până când începe să fiarbă. Apoi se dă focul la mediu spre mic. Se fierbe timp de 30 de minute. Se încearcă o bucată pe farfurie pentru a vedea dacă s-a fiert.

Restul bucăţilor de porumb se ţin în apă până la consum.

Etichete: porumb
Citește mai multe din Sănătate
» Citește mai multe din Sănătate
TOP articole