Multe persoane sunt la dietă în această perioadă, iar restricţiile alimentare chiar îşi fac efectul, scăderile ponderale fiind la ordinea zilei după câteva săptămâni de regim. De obicei, renunţarea la făinoase, zahăr, alcool şi grăsimi animale în exces dă rezultate spectaculoase, însă vine la pachet cu un dezavantaj, mai ales după 40 de ani: pielea îşi pierde tonusul, faţa se lasă, iar grăsimile pierdute din zona superioară a corpului dau tenului un aspect îmbătrânit.
Prof. dr. Ioan Nedelcu, medic primar dermatolog a explicat într-un interviu pentru CSID.ro de ce este bine să renunţăm la lapte la maturitate.
''Cu lactatele avem o mare problemă. Să vorbim întâi despre laptele dulce animal. Ce este acesta? Este un amestec complet şi complex care are misiunea să facă să crească repede şi mare puiul văcuţei. Şi ce trebuie să conţină? O mulţime de hormoni de creştere, multe proteine şi foarte multe grăsimi care să-l ajute să crească repede. Toate aceste principii ajung în corpul meu atunci când le mănânc. Dacă am ajuns deja la vârsta maturităţii, hormonii aceştia de creştere nu mă vor înălţa, dar mă vor îngrăşa. Şi mă îngraşă şi pentru că am foarte multă grăsime adusă din lactatele respective'', afirmă medicul.
Mai mult, pe csid.ro.