Antena 3 CNN Actualitate Justiție De ce a plătit Tudorel Toader cu funcția. Fostul ministrul al Justiției sugerează adevăratele motive

De ce a plătit Tudorel Toader cu funcția. Fostul ministrul al Justiției sugerează adevăratele motive

1 minut de citit Publicat la 17:26 29 Apr 2019 Modificat la 17:26 29 Apr 2019

Fostul ministru al justiției, Tudorel Toader, a distribuit pe pagina sa de Facehbook un articol în care se arată că ruptura dintre el și PSD s-a produs atunci când a refuzat să dea ordonanța pe amnistie și grațiere. 

”Potrivit unor surse politice convergente, prima mare ruptură între PSD şi Tudorel Toader s-a produs în momentul în care ministrul a refuzat categoric adoptarea unei ordonanţe pentru amnistie şi graţiere. La sfârşitul anului 2018 şi începutul anului 2019 au existat presiuni majore din PSD pentru ca Tudorel Toader să-şi asume o astfel de ordonanţă. Deşi au existat numeroase momente în care s-a vorbit despre iminenţa unui asemenea act normativ, ministrul a reuşit să îngroape chestiunea, inclusiv invocând necesitatea adoptării în parlament a amnistiei şi graţierii.

Relaţiile dintre Tudorel Toader şi partidul aflat la guvernare au fost stricate şi de un alt proiect, care le-a fost "fatal" şi premierului Grindeanu şi Tudose. Ministerul Justiţiei a dat două avize negative pe proiectul Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, proiectul "de suflet" al lui Liviu Dragnea. Cel de-al doilea aviz negativ a fost dat în luna martie a acestui an, iar documentul a fost publicat pe Facebook, după câteva zile, de Victor Ponta. Ministerul Justiției contesta urgenţa adoptării unei OUG în această materie, constata că este încălcat principiul securităţii raportului juridice şi reclama "lipsa de coerență", "lipsa de claritate", dar și lipsa unor clarificări necesare.

Astfel, refuzul lui Tudorel Toader de a da ordonanță de urgență pe Codurile penale a fost doar unul dintre gesturile care l-au costat funcția de ministru al Justiției.” se arată în articolul stiripesurse.ro.

Citește mai multe din Justiție
» Citește mai multe din Justiție
TOP articole