Antena 3 CNN Actualitate Social David Popovici, gest emoționant pentru copiii cu nevoi speciale. Campionul își donează echipamentul de la JO 2024: „Din inima mea”

David Popovici, gest emoționant pentru copiii cu nevoi speciale. Campionul își donează echipamentul de la JO 2024: „Din inima mea”

de Roxana Mihăiescu    |   

David Popovici își donează echipamentul de la Jocurile Olimpice pentru a strânge peste 100.000 de euro. Suma va ajuta la construcția unei case familiale pentru copiii cu nevoi speciale dintr-un centru de plasament din Sectorul 5 al Capitalei.

Campionul român, care tocmai a împlinit 20 de ani, își dorește să ajute 11 copii să aibă o casă.

Cei 11 copii, care au nevoie de această casă, locuiesc în prezent, în 2 apartamente - spații insuficiente și neadecvate pentru nevoile lor reale.

Sportivul îndeamnă la strângerea de fonduri pentru acești copii, pentru a avea un spațiu care va fi adaptat nevoilor lor și va fi situat aproape de școala pe care o frecventează.

David Popovici: „Donez cu bucurie echipamentul pe care l-am purtat pe podium, pentru ca ei să crească într-un mediu cald și adaptat nevoilor lor”

„Emoția de a fi pe podium, la Jocurile Olimpice 2024, purtând cu mândrie tricolorul, va rămâne pentru totdeauna în inima mea. V-am simțit alături de mine și vă mulțumesc! Iar azi, îmi doresc din suflet să vă am din nou aproape pentru că, dincolo de victoriile care se măsoară în medalii, există alte bătălii – mai importante dar mai tăcute – care se văd rar, dar care au un impact uriaș.

Din inima mea, pentru casa a 11 copii, astăzi donez cu bucurie echipamentul pe care l-am purtat pe podium, pentru ca ei să crească într-un mediu cald și adaptat nevoilor lor.

E nevoie de 11.500 de oameni buni care să doneze minimum 50 de lei pentru ca noi, împreună, să strângem un sfert din banii necesari Hope and Homes for Children pentru a construi casa. În realitate, însă, eu cred că suntem mult mai mulți. Iar pentru asta, vă mulțumesc! ”, a transmis David Popovici, prin intermediul unui comunicat de presă.

Nu este primul act de caritate pe care îl face campionul român. În luna septembrie a anului trecut, David Popovici și-a „donat ziua de naștere” pentru a ajuta cinci frați să nu ajungă în stradă.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile