Antena 3 CNN Externe El este David Carrick, polițistul care a comis zeci de violuri pe când lucra pentru autoritățile britanice

El este David Carrick, polițistul care a comis zeci de violuri pe când lucra pentru autoritățile britanice

Un fost ofițer de poliție din departamentul însărcinat cu protecția diplomaților și membrilor Parlamentului din Marea Britanie a recunoscut comiterea a 49 de infracțiuni, dintre care 24 de violuri.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Faptele lui David Carrick (foto), în vârstă de 48 de ani, s-au întins pe parcursul a aproape 20 de ani și au vizat 12 victime, femei.

El a fost arestat în 2021.

Poliția Metropolitană s-a văzut nevoită să prezinte public scuze după ce s-a aflat că acuzatul a activat nestingherit în cadrul forțelor de ordine, în paralel cu activitatea sa infracțională.

Investigația în cazul lui Carrick a relevat că acesta și-a cunoscut o parte dintre victime prin intermediul unor site-uri de întâlniri.

Cazul său este considerat fără precedent în poliție.

Comisar de polițe: "Știm că unele victime nu s-au prezentat, de teamă că nu vor fi crezute"

"Ar fi trebuit să-i remarcăm comportament abuziv și, pentru că nu am făcut-o, am ratat oportunitățile de a-l îndepărta din organizație.

Regretăm că, din postura de ofițer de poliție, a putut prelungi suferința victimelor sale", a declarat Barbara Gray, comisar responsabil pentru conduita profesională în cadrul Poliției Metropolitane.

Ea a admis că victimele lui Carrick nu s-au prezentat mai devreme la poliție, de teamă că nu vor fi crezute.

Arestat după 17 ani de violuri și alte infracțiuni sexuale

David Carrick s-a recunoscut vinovat la 24 de acuzații de viol.

Infracțiunile au fost comise între 2003 și 2020 și cele mai multe au avut loc în Hertfordshire, unde locuia acuzatul.

Carrick a lucrat la Comandamentul Protecției Parlamentare și Diplomatice, poziție care îi permitea să poarte armă.

El s-a folosit de funcția sa pentru a câștiga încrederea unora dintre victime, pe care le-a contactat pe aplicații precum Tinder și Badoo.

Luni, la Tribunalul Coroanei din Southwark, Carrick a admis că este vinovat pentru încă patru capete de acuzare, între care viol și agresiune sexuală, infracțiuni comise în 2003 asupra unei femei de 40 de ani.

Pe parcursul procesului, el a recunoscut că a violat nouă femei - pe unele de mai multe ori - și că agresiunile au implicat violență fizică în urma cărora victimelor le-au fost provocate leziuni.

El a arătat, de asemenea, că și-a sechestrat una dintre victime într-un spațiu de sub scările casei sale.

Procesul lui David Carrick continuă, marți, cu o nouă înfățișare iar autoritățile se așteaptă să apară și alte victime, relatează BBC.

Subiecte în articol: David Carrick politist violuri Barbara Gray
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile