Antena 3 CNN Life Motivele pentru care ne găsim greu un partener de cuplu în zilele noastre, explicate de un expert Tinder: "Cu toții credem că arătăm ca acum 10 ani"

Motivele pentru care ne găsim greu un partener de cuplu în zilele noastre, explicate de un expert Tinder: "Cu toții credem că arătăm ca acum 10 ani"

Georgiana Adam
2 minute de citit Publicat la 17:45 14 Apr 2024 Modificat la 17:45 14 Apr 2024

Potrivit lui Paul Brunson, autorul celebrei cărți "Find Love”, găsirea unui partener pe termen lung este mai complicată ca niciodată în lumea modernă.

Într-un interviu cu David Robson, Brunson, expert global în relații și cunoaștere pentru Tinder, discută despre impactul schimburilor culturale și tehnologice asupra relațiilor noastre.

Paul Brunson subliniază că, deși tehnologia oferă noi modalități de a întâlni parteneri, aceasta schimbă și atitudinea generală față de întâlniri și relații. În conformitate cu cercetările sale pentru cartea "Find Love”, Brunson observă că astăzi există mai multe variante acceptabile pentru o relație, ceea ce face găsirea partenerului potrivit mai dificilă.

Cerințele sunt mai mari față de parteneri. Brunson menționează că, în prezent, oamenii cer tot mai mult de la partenerii lor, de la aspecte practice, cum ar fi gestionarea unei gospodării, până la aspecte emoționale și profesionale.

În ceea ce privește impactul tehnologiei, acesta aduce în discuție paradoxul alegerii: deși avem acces la o varietate aparent infinită de opțiuni de întâlniri online, în realitate, întâlnirile efective sunt limitate.

"Există mai multe greșeli. Una dintre ele este aceea de a nu face din timp munca necesară pentru a identifica obiectivul relației. Pentru că există atât de multe tipuri de variații. Acum am integrat în Tinder o funcție care îți permite să îți selectezi scopul relației. Pentru că, dacă tu cauți un partener pe termen lung, dar eu caut un partener pe termen scurt și intrăm într-o relație va fi dezastruos.", mai spune acesta.

Totodată, o altă observație este că în timp ce mulți oameni sunt mai puțin mulțumiți de relațiile lor, cei mai fericiți 20% sunt chiar mai mulțumiți decât în trecut. Această discrepanță poate fi atribuită unei conștientizări crescute a opțiunilor disponibile și a unei abordări proactive în îmbunătățirea relațiilor.

"O altă mare problemă este că fotografiile creează iluzii. Oamenii nu au fotografii recente, așa că, atunci când apar la întâlnire, nu arată deloc ca în poză. Se poate părea că fac catfishing în mod intenționat – dar nu este așa. Știți, când m-am înscris pe Tinder acum doi ani, a trebuit să deschid un cont pentru a vedea despre ce este vorba și am încărcat o fotografie care era probabil veche de 12 ani.

Acum, persoana [cu care lucram] la Tinder mi-a spus Paul, nu arăți așa. Cu toții credem că arătăm ca acum 10 ani, dar nu este așa. Ar trebui să ai între trei și cinci fotografii – una care să arate un zâmbet autentic, una care să îți arate tot corpul și câteva fotografii în care faci ceva ce te pasionează.", a povestit Brunson.

Există mai multe diferențe între generații în ceea ce privește abordarea întâlnirilor, cu o accentuare a valorii autenticității în cazul Generației Z.

În concluzie, găsirea și menținerea unei relații sănătoase în era digitală poate fi o provocare, dar înțelegerea schimbărilor culturale și tehnologice poate contribui la navigarea cu succes în lumea modernă a întâlnirilor și relațiilor, potrivit bbc.com.

Citește mai multe din Life
» Citește mai multe din Life
TOP articole