Antena 3 CNN Meteo Date alarmante de la meteorologi: În 50 de ani, în București nu vom mai avea zăpadă

Date alarmante de la meteorologi: În 50 de ani, în București nu vom mai avea zăpadă

Iarna fără zăpadă în București, doar o fulguială care s-a topit rapid. Este o consecință a crizei climatice spun meteorologii care atrag atenția că, în 50 de ani, nu va mai ninge deloc în Capitală. In urma cu 10 ani Bucureștiul era sub cod portocaliu de ninsori abundente.

de Andreea Ştefan    |   

”Nu se pune problema să nu fie ninsoare în 2050 sau începând din 2050. Probabil că vor mai fi episoade cu ninsoare. Statistic vorbind, ele vor fi din ce în ce mai rare, pe măsură ce continuă și se accelerează această cursă a încălzirii globale.

Episoadele de ninsoare vor deveni mai rare, evident că și stratul de zăpadă care se va depune va fi din ce în ce mai restrâns și cu grosimea din ce în ce mai mică, mai ales în zonele joase. La munte sunt alte condiții climatice și chiar în cazul încălzirii globale. La altitudini înalte se menține zăpada, deși și acolo există această tendință de reducere, dar se simte mai greu acolo.

Statistic vorbind, ai episoade rare, dar și când te lovește, nu mai ții cont că probabilitatea a fost destul de mică, adică sunt efecte asupra comunității locale, în cazul nostru, asupra Bucureștiului”, a declarat Roxana Bojariu, climatolog.

Subiecte în articol: iarna fara zapada
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Festival de miștouri online la adresa lui George Simion