Antena 3 CNN Actualitate Dar și Har. Cum ne creștem imunitatea pentru a ne feri de gripă

Dar și Har. Cum ne creștem imunitatea pentru a ne feri de gripă

1 minut de citit Publicat la 23:16 25 Ian 2019 Modificat la 23:16 25 Ian 2019

Medicul Beatrice Mahler a vorbit la „Dar și Har” despre ce gripă și cum putem să ne creștem imunitatea pentru a avea un organism mai rezistent. 

„La prima vedere pare o răceală, dar imunitatea fiecărei persoane este diferită și reacția la o infecție este diferită. Și atunci, cel mai corect este să nu ajungem să facem forme severe și pentru asta există vaccinul antigripal”. 

„Gripa se ia prin contactul cu o persoană bolnavă. Virusurile gripale au început să circule prin populație de undeva de la începutul lunii decembrie. Trebuie făcută de undeva de prin luna noiembrie”. 

Ce înseamnă imunitate puternică în fața acestui virus

„Imunitatea puternică înseamnă o imunitate antrenată și asta se poate face, în primul rând, prin vaccinarea antigripală. În rest, imunitatea sistemică ține de modul în care noi trăim, de echilibrul pe care-l avem legat de alimentație, de stresul de la locul de muncă, de somnul pe care ni-l oferim în fiecare noapte. Și toate aceste lucruri ne ajută să avem o imunitate bună și să putem face față infecțiilor la care suntem supuși în fiecare zi”. 

Diferența dintre răceală, gripă și pneumonie

„De foarte multe ori la pacientul pulmonar, febra nu apare pentru că imunitatea e extrem de scăzută și organismul nu se apără. De foarte multe ori, pacientul pulmonar cronic e obosit, i se schimbă caracterul tusei, începe să transpire și are o stare generală de imposibilitatea de a-și duce la bun sfârșit activitatea zilnică”. 

„Răceala e o formă de infecție respiratorie care, de regulă, răspunde la antiiflamatoare, la Paracetamolul pe care îl putem lua de la farmacie fără prescripție medicală, la vitamina C, la un ceai cald”.

„Atunci când avem o viroză, lucrurile se complică. Apar durerile musculare intense, febra e prezentă, chiar și la pacienții care au o imunitate scăzută fiindcă virusul e foarte puternic. Gripa se poate complica cu o pneumonie sau putem avea un debut de infecție bacteriană de tip pneumonic, când pacientul are simptome care țin de plămâni, o tuse productivă, expectorează, are dureri toracice, dar mai puțin durerile musculare și durerea de gât, care fac diferența. Durerea de gât marchează debutul gripei, e primul simptom care apare”. 

Etichete: gripa
Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole