Antena 3 CNN Actualitate Daniel Zamfir: „Isărescu i-a spus Ministrului Duncă să-i dea 35 de milioane de euro pe teren. De unde o fi rezultat asta?”

Daniel Zamfir: „Isărescu i-a spus Ministrului Duncă să-i dea 35 de milioane de euro pe teren. De unde o fi rezultat asta?”

1 minut de citit Publicat la 19:37 04 Oct 2017 Modificat la 19:37 04 Oct 2017

Invitat la emisiunea „La Ordinea Zilei”, Președintele Comisiei Economice din Senat, Daniel Zamfir susține că „Banca Națională se obliga ca la preluarea respectivei baze sportive să mențină activitatea de perfomanță acolo. De asemenea se mai obliga BNR ca în colaborare cu Ministerul Tineretului și Sportului ca în baza unui calendar să organizeze acolo competiții interne și internaționale(...)Am aflat de la domnul Țiriac că acum trei ani de zile Banca Națională nu i-a mai permis să organizeze pe acel teren că nu are aviz ISU și că proprietarul nu mai e dispus să investească în acel teren iar suma cerută este de 35 de milioane de euro”.

Președintele Comisiei Economice din Senat spune că este de neconceput faptul că acel teren valorează atât de mult, mai ales că nu face parte din piața imobiliară.

„Am aflat că domnul Ministru Duncă a discutat cu Isărescu, iar domnul Isărescu i-a făcut o ofertă. I-a spus să-i dea 35 de milioane de euro pe complexul sportiv. De unde o fi rezultat asta? Este de neconceput. Am invitat săptămana viitoare reprezentanții BNR să ne spună cum au ajuns la această valoare că nu e un teren imobilar, mai ales că există parcul cu platani acolo nu ai voie sa contruiești deci nu știu cum să ajungi la o valoare imobiliară când acolo e o bază sportivă”, a mai adăugat Daniel Zamfir.

Pe de altă parte, într-o intervenție telefonică, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR susține că terenurile sunt proprietatea Băncii Naționale încă din 1946, dar Banca nu are drepturi să facă noi investiții în sport, pentru că nu face parte din obiectul de activitate al Băncii Naționale.

„În 1946 Banca Națională a cumpărat pe bani grei aceste terenuri și au rămas de atunci in proprietatea Băncii Naționale până când statul, în perioada comunistă a confiscat acele terenuri. În 1991 nu a fost o vânzare, a fost o retrocedare nu o vanzare.Terenul este al Băncii Naționale, proprietate din 1946.(...) Tot ce spuneți din protocolul acela s-a făcut an de an până când Banca Națională a pierdut avizul ISU, pentru că s-au epuizat fizic Arenele acelea. Sunt niște tribune care se pot dărâma. Au trecut foatre mulți ani de când au fost aceste terenuri și s-au amortizat și investitiile s-a dus totul, iar Banca Națională nu are dreptul să facă noi investiții pentru că investițile în sport nu fac parte din obiectul de activitate al Băncii Naționale, iar a face investiții in afara obiectului de activitate înseamnă să încalci legea”.

 

 

 

Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole