Antena 3 CNN Actualitate Premieră în magistratură: Daniel Horodniceanu este anchetat de Inspecția judiciară, după ce a lovit o mașină de Poliție și a înjurat doi agenți

Premieră în magistratură: Daniel Horodniceanu este anchetat de Inspecția judiciară, după ce a lovit o mașină de Poliție și a înjurat doi agenți

Premieră în magistratură. Procurorul Daniel Horodniceanu este cercetat disciplinar de Inspecția judiciară, după ce a ameninţat doi poliţişti care l-au oprit în trafic.

de Cristi Popovici    |   

Incidentul a avut loc în luna mai şi a fost surprins cu camera telefonului de unul dintre agenţi. La momentul respectiv, Horodniceanu i-a certat pe poliţişti că l-au oprit în trafic, amenințându-i chiar că va vorbi cu superiorii lor.

Horodniceanu fusese tras pe dreapta, pe un drum din judeţul Iaşi, pentru că făcuse o depăşire fără a semnaliza corespunzător şi pentru că circula cu o viteză mai mare decât cea legală, au spus poliţiştii la acel moment.

Agentul în cauză i-a spus că nu îl amendează, ci doar că îi solicită actele şi doreşte să îi atragă atenţia privind greşelile comise în trafic. În acel moment, procurorul Horodniceanu s-a enervat pentru că poliţistul nu l-a recunoscut, ameninţându-l chiar că îi va suna superiorii.

Citeşte şi: Procurorul "Ştii cine sunt eu?", afacere imobiliară de milioane de euro cu noul sediul al DIICOT

[GAL layout="2"]

La câteva zile de la incident, Consiliul Superior al Magistraturii anunţase că Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu şi va face verificări în cazul respectiv.

La finalizarea cercetării disciplinare, inspectorii judiciari pot dispune fie sesizarea Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a CSM, fie respingerea sesizării în cazul în care se constată că Daniel Horodniceanu este nevinovat.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile